ישראלים רבים לא יאכלו גפילטע פיש בשולחן החג, אלא יבלו במקומות רבים מעבר לים. אחת מההנאות הגדולות לפני הטיסה היא כמובן חווית השופינג בדיוטי פרי בנתב"ג, אלא שלא תמיד המוצרים בו זולים משמעותית מקנייה בחנויות או באתרי מכירה שונים בארץ, או מהזמנתם מחו"ל.
היום קל יותר מתמיד להשוות מחירים לפני ההגעה לדיוטי פרי, וכדאי להיערך לרכישה זו מבעוד מועד. מלבד האפשרות לקנות מוצרים ברשתות ובאתרי אינטרנט בארץ, ניתן להזמין את מוצרים אלה מאתרים שונים בחו"ל. בנוסף, באתר האינטרנט של דיוטי פרי ג'יימס ריצ'רדסון ניתן להחשף למחירים של המוצרים המוצעים בחנות - ומי שיעשה שיעורי בית לפני יוכל לחסוך לא מעט כסף.
ייגרמייסטר - 1 ליטר. דיוטי פרי ג'יימס ריצרדסון: 89.40 ש' ($24.90), פאנקו אילת: 105 ש', יין בעיר: 98 ש', wine and more (אתר): 139 ש'
"אנחנו מבחינים במספר מגמות בתחום הצריכה בדיוטי פרי", אומרת עדי מזרחי שרקון, מנהלת השיווק בג'יימס ריצ'רדסון, "בתחום האלכוהול, למשל, מתזקת המגמה של מעבר מהוויסקי המסורתי מסקוטלנד ואירלנד לוויסקי אסייתי באופן כללי ולוויסקי יפני בפרט. שני המותגים החזקים ביותר בתחום הם 'אקאשי' היפני ו־'kavalan' מטאיוואן, ואם לתוך העשירייה הפותחת נכנסו שני מותגים אסייתים אפשר להצביע על טרנד שהולך ומתחזק. כמו כן, יש ביקוש לוויסקי בטעמים. עד היום שתיית וויסקי היתה משויכת לימי החורף הקרים, אולם המותגים משיקים גרסאות קיציות של וויסקי בטעמים מיוחדים כמו פסיפלורה, אננס, מנגו ועוד שמתאימים במיוחד לקוקטיילים על בסיס וויסקי. טרנד נוסף הוא התחזקות הג'ין, במיוחד בתקופת הקיץ, משום שהוא משקה קליל יותר המככב בהרבה קוקטיילים".
לדברי מזרחי שרקון, "בתחום הבישום אנחנו מבחינים בהמשך ההתחזקות של מותגי הפרימיום אל מול מותגי הסלקטיב, לצד התחזקות של סדרות נישה, שהן סדרות מיוחדות שנותנת ללקוחה הרגשת מיוחדות כדוגמת ארמני פירווה, דולצ'ה גאבנה velvet ועוד. מגמה נוספת היא התחזקות בשמי היוניסקס, המיועדים לשני המינים.
מייק אפ דאבל וור אסתי לאודר - 30 מ"ל. דיוטי פרי ג'יימס ריצרדסון: 142.30 ש' ($39.90), סופר־פארם: 200 ש', אפריל: 200 ש', אתר סטרוברינט: 188 ש'
אם אתם רוצים לדעת מה הישראלים הכי אוהבים לקנות בדיוטי פרי ג'יימס ריצ'רדסון, תוכלו לללמוד זאת מרשימת המוצרים הנמכרים ביותר. בקטגוריית הבישום לנשים ולגברים תמצאו את קוקו שאנל, דיור סובאג', נרסיסו רודריגז For her, דיור ז'אדור, טום פורד נרולי פורטופינו (יוניסקס), פראדהinfusion de iris, טום פורד בלק אורכיד (יוניסקס), אמברקרומבי ומולקולה (יוניסקס).
שיבס ריגל - 1 ליטר. דיוטי פרי ג'יימס ריצרדסון: 118.12 ש' ($32.90), פאנקו אילת: 117.95 ש', יין בעיר: 148 ש', wine and more (אתר): 129 ש'
בקטגוריית האלכוהול המוצר המוביל הוא וודקה רוברטו קאוולי על מגוון טעמיה ולאחר מכן וויסקי ג'וני ווקר בלק לייבל, וודקה גרייגוס, וויסקי אקאשי היפני, גלנליווט מאסטר דיסטילרי, קוניאק הנסי VS, קוניאק מרטל VSOP ואפרול. ואת המקום הראשון בקטגוריית השוקולד תופס ה־m&m הכחול, כשאחריו ברשימה טובלרון, אמיצ'לי, רוגוזה ומגוון שוקולדים בדליים של מאלטיזרס וליון.
בושם לגברים פאקו רבן - 100 מ"ל, או דה טואלט. דיוטי פרי ג'יימס ריצרדסון: 169.20 ש' ($55), סופר־פארם: 249 ש', אפריל: 249 ש', אתר סטרוברינט: 325 ש' (כולל מס)
המבצעים המובילים שמוצעים כעת בדיוטי פרי ג'יימס ריצ'רדסון הם בשמים ב־39 דולר, כמו למשל ארמני YOU החדש (לגבר ולאישה), ליידי וואן מיליון, איסימיאקי l'eau D'issey, בלק XS ואולימפיה לאישה. ב־79 דולר תוכלו למצוא בשמים כמו אמברקרובמי, דיור סובאג', ג'וצי במבו, דיור ז'אדור, קלואה love story ועוד. תוכלו לרכוש גם שלושה בשמים ב־99 דולר, למשל את דולצה גאבנה bright crystal, בולגרי לגבר, דונה קארן be delicious, פולו ראלף לורן, 212 sexy ועוד
גם בתחום האלכוהול אפשר למצוא שלושה מוצרים ב־99 דולר על מגוון מותגים, כדוגמת וודקה רוברטו קאוולי, ואן גוך, וויסקי אקאשי, וודקה בלוגה, טקליה דון חוליו ועוד.
ביילי'ס - 1 ליטר. דיוטי פרי ג'יימס ריצרדסון: 96.58 ש' ($26.90), פאנקו אילת: 81.20 ש', יין בעיר: 109.30 ש', wine and more (אתר): 139 ש'
זהירות, מס לפניך
מי שיישאר בתקופת החגים בארץ ויבלה באילת - הפטורה ממע"מ - יוכול גם הוא לחסוך לא מעט כסף. ברשתות הפארם ניתן למצוא מוצרים פטורים ממע"מ בנוסף למבצעים שונים, וכך גם בתחום האלכוהול. אתר האלכוהול "פאנקו" (PANECO) פתח לאחרונה חנות חדשה בקניון "מול הים" באילת, המציעה משקאות אלכוהוליים ללא מע"מ ומשלוחים בחינם. הלקוחות יוכלו לקבל את הקנייה ישירות למלון בתוך שלוש שעות, מבלי צורך להיסחב.
חנות פאנקו באילת
לדברי אורי צרור, מנכ"ל פאנקו, "בתחילת יולי פתחנו חנות של פאנקו באילת שכוללת אלכוהול, בירה ויין, עם מעל 400 סוגי משקאות. המטרה שלנו היתה למכור במחיר הכי טוב בארץ, כי באילת המחירים אינם כוללים מע"מ. אנחנו בעצם אתר אינטרנט, אבל נתנו מענה לצרכנים ששאלו אותנו איפה יש לנו חנות, איפה אפשר לערוך טעימות, לשלם במזומן ועוד. המטרה היתה להיפגש עם הצרכן. אנחנו יכולים למכור בזול כי אנחנו מדלגים על היבואן, אנחנו היבואנים ויש לנו כוח קנייה גדול. כמו כן, אנחנו נמצאים בבעלות רשת הדיוטי פרי הגדולה בעולם שנקראת דיוטי פרי אמריקה, DFA" .
וודקה גרייגוס - 1 ליטר. דיוטי פרי ג'יימס ריצרדסון: 118.12 ש' ($32.90), פאנקו אילת: 114.53 ש', יין בעיר: 140 ש', wine and more (אתר): 140 ש'
לטענת צרור, "אנחנו זולים ב־10 עד 20 אחוזים בהשוואה לחנויות באילת, ובקיוסקים מן הסתם הפער גדול יותר. בכל מקרה, אפשר לבדוק את המחירים אצלנו באתר.
"המחירים בחנות אילת הם בניכוי המע"מ, לעומת המחירים באתר שלנו. אנחנו עושים טעימות גם בחנות וגם בדוכן של יינות טפרברג".
בתחום הקוסמטיקה, לא תמיד זול יותר להזמין בשמים מחו"ל היות ותחום הבישום נחשב לתחום המוצע בארץ במחירים נמוכים לעומת העולם. ניתן למצוא היום שחקנים רבים המציעים הזמנת מוצרים מהארץ ומחו"ל, וכדאי לזכור כי על הזמנת משלוחים במחיר של מעל 75 דולר חל מיסוי, ולכן כדאי לערוך השוואה לעומת אתרים וחנויות בארץ בחישוב תוספת המיסוי המוערכת. כמו כן, בטווח של עד 48 שעות מהרכישה האחרונה, מומלץ לא לבצע הזמנות שיעלו אתכם אל מעל לרף ה־75 דולרים ביחד עם ההזמנה הראשונה, שכן אז קיים סיכוי שההזמנות יאוחדו ותאלצו לשלם את המס.
ג'וני ווקר בלאק לייבל - 1 ליטר. דיוטי פרי ג'יימס ריצרדסון: 118.12 ש' ($32.90), פאנקו אילת: 114.53 ש', יין בעיר: 152 ש', wine and more (אתר): 152 ש'
על מנת לחשב עלויות מיסוי כדאי להכנס למחשבונים שונים, למשל המחשבון באתר קנה לי, שם ניתן לחשב את עלויות המיסוי שתאלצו לשלם כשתגיע החבילה לפי סוג המוצר שהזמנתם. כמו כן, יש לבדוק אם יש עלויות משלוח. באתר סטרובינט, למשל, יש תשלום נוסף על בשמים וכדי להימנע ממנו הם מציעים: "הוסיפו מוצר שאינו בושם להזמנה שלך כדי להימנע מתשלום על הזמנת בשמים בלבד. ישנה עלות נוספת של 10% עם חיוב מקסימלי של 36.11 שקלים על הזמנת בשמים בלבד, כיוון שהן נחשבות ברשויות התעופה ל'סחורה מסוכנת' הדורשת טיפול מיוחד".
בושם לנשים שאנל - 100 מ"ל, או דה טואלט. דיוטי פרי ג'יימס ריצרדסון: 427.80 ש' ($119.90), סופר־פארם: 700 ש', אפריל: 750 ש', אתר סטרוברינט: 566 ש' (כולל מס)
לדברי יעקב גזית, סגן סמנכ"ל התפעול ואחראי סחר חוץ בדואר ישראל, "בתחום מוצרי הקוסמטיקה קיימים פערי מחירים מאד גדולים בין ישראל לאתרים בחו"ל ואנחנו בהחלט רואים תנועה יפה של רכישת מוצרים מאתרים בחו"ל ומבינים שהישראלים מחפשים דילים טובים. יש, למשל, אתר פולני בשם 'ליידי מייק אפ' שממנו אנחנו רואים אלפי הזמנות של ישראלים. מדובר באתר בפולנית, מה שמפתיע כי מה הסיכוי שאלפי ישראלים יגלשו באתר הזה?
"זו דוגמא לזה שהישראלים מחפשים דילים טובים. אנחנו רואים גידול במכירות של האתר הזה והחבילות מגיעות מהר. כמו כן, אנחנו רואים גידול במכירות של אתר סטרובינט שהמוצרים שלו מגיעים מהונג קונג. בעולם הוא לא נחשב כאתר זול, כי הוא מוכר מוצרי יוקרה. שיטת השילוח של שני האתרים הללו היא כמו של נקסט ולוקח שבוע בערך מיציאת המוצר מהמחסן עד שהוא נמסר ללקוח".
מארק ג'ייקובס בושם דקדנס - 100 מ"ל. דיוטי פרי ג'יימס ריצרדסון: 353.20 ש' ($99), סופר־פארם: 469 ש', אפריל: 479 ש', אתר סטרוברינט: 453 ש' (כולל מס)
לגבי המיסוי אומר גזית כי "אם צרכן מזמין בפחות מ־75 דולר הוא לא נדרש לשלם מע"מ ועל מרבית המוצרים אין מכס. מעל 75 דולר משלמים מע"מ. רוב הצרכנים מכירים את הכלל וזה כלל די פשוט. מי שלא רוצה לשלם מע"מ, ההמלצה שלנו היא לקחת מרווח ביטחון קטן ולא לקנות על השקל כי יש תנודתיות בשער החליפין וזה נקבע לפי היום שהמוצר מגיע לארץ.
"בקוסמטיקה, שהיא תחום רגיש, אני ממליץ לקנות מאתרים ידועים גם במחיר של גרוש או שניים יותר מכיוון שמדובר במוצרים שבאים במגע עם הגוף. לא הייתי שם לעצמי אפטרשייב ממוכר עלום שם. יש היום קבוצות פייסבוק של ישראלים שבהן אפשר לקרוא חוות דעת על מוכרים באתרים כמו עלי אקספרס ובאינטרנט בכלל ויש בהן הרבה מאד המלצות על אתרים. לא הייתי מחפש להשיג את העסקה הכי זולה במחיר של מוצר ממקום לא מוכר.
בושם לגברים ראלף לורן - 125 מ"ל, או דה טואלט. דיוטי פרי ג'יימס ריצרדסון: 221.20 ש' ($62), סופר־פארם: 249 ש', אפריל: 199 ש', אתר סטרוברינט: 264 ש'
"כדאי לוודא שיש מעקב אחרי המשלוח ועדיף כמובן לחפש שירותי שילוח מתקדמים, בדומה לאלו של אתרים כמו סטוריבנט או נקסט. חשוב מאד גם לכתוב את המיקוד שלכם, זה בהחלט האמצעי החזק ביותר לזירוז ולמניעת תקלות מיותרות. כמו כן, מומלץ לציין מספר סלולארי כי אז מקבלים הודעת SMS לבוא לקחת את החבילה".
המחירים נבדקו ב־31.8 וחושבו לפי השער היציג באותו יום • באתר אפריל בקנייה מעל 195 שקלים המשלוח בחינם • באתר סופר־פארם ניתן לאסוף מוצרים בקנייה מעל 100 שקלים בחינם בסניפים • באתר פאנקו עלות המשלוח היא 14.90 שקלים או חינם בהזמנה מ־250 שקלים. ניתן לבצע איסוף עצמי באשדוד, בת"א ובסניפי yellow • באתר WINE AND MORE עלות המשלוח היא 25 שקלים או חינם בהזמנה מ־250 שקלים. • ניתן לאסוף בחינם מהחנות ביפו • באתר יין בעיר עלות המשלוח יא 30 שקלים או חינם בקנייה מ־500 ש'. ניתן לאסוף בחינם מחנויות הרשת.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו