לשכת עורכי הדין תקיים בעוד כשבועיים (16 בספטמבר) בחירות שיקבעו מיהם שני עורכי הדין שייצגו את הלשכה בוועדה לבחירת שופטים למשך השנים הבאות. מדובר בתפקיד מפתח נחשק, מכיוון שלשני נציגי הלשכה כוח רב בוועדה, המונה תשעה חברים בסך הכל.
סמכות הנציגים למינוי שופטים מעניקה לנציגים אלו כוח ויוקרה, המקבילים לאלו של שרת המשפטים ונשיאת בית המשפט העליון. היכולת להשפיע על מינוי וקידום שופטים בכל המערכת המשפטית מקנה לעורך הדין שזוכה בה מנוף מקצועי ומבטיחה לו וללקוחותיו אהדה מצד המערכת.
בדרך כלל מתקיימת סערה פנימית במוסדות הלשכה סביב הבחירות הללו, כאשר כוחות מתחרים בתוכה מנסים לזכות בתפקיד האסטרטגי.
אלא שהשנה צפויה הפתעה: ביום חמישי שעבר הוגשה סופית רשימת המתמודדים ובה שני מתמודדים בלבד - ראש הלשכה הנוכחי עו"ד אפי נוה ועימו עו"ד אילנה סקר, שהיתה נציגת הלשכה בוועדה עד כה. שני מתמודדים על שני מקומות. או במילים אחרות: אין בחירה.
מה קרה בלשכת עורכי הדין, לאן נעלמה הסערה הפנימית שאפיינה אותה? מדוע ההתמודדות, שבעבר היתה רווית יצרים ומאבקים פנימיים, נעלמה לפתע?
גורמים בלשכה טוענים שמדובר במדיניות מכוונת בניסיון לחסום באמצעים שונים את התחרות. דוגמה לכך היא העובדה שהיו"ר אפי נוה הגיש מועמדות לתפקיד בעצמו. גורם הבקיא בנעשה אמר ל"ישראל היום" כי מתמודדים פוטנציאליים קיבלו את המסר שלא כדאי להם להתמודד, שכן אין להם סיכוי מול כוחו של היו"ר. "הוא אינו אדם ששוכח דברים כאלה, ומעדיפים לא להתעסק איתו", מסרו לנו.

כינוס הוועדה לבחירות שופטים, פברואר השנה // צילום ארכיון: דודי ועקנין
עורך הדין מיכאל דבורין, חבר ועד מחוז ירושלים ומבקר חריף של הלשכה, אמר ל"ישראל היום" כי "נראה כאילו מדובר בבחירות במפלגת הבעת' הדיקטטורית בסוריה, ולא בהתמודדות על התפקיד המשפטי הבכיר ביותר שעורך דין יכול להחזיק בו, למעט נשיאות העליון".
לדבריו, "העובדה שלא נמצא אף מועמד הקורא תיגר על ראש הלשכה מהווה תעודת עניות למצב שאליו הגיעה לשכת עורכי הדין ולהליך הדמוקרטי שבה. הדבר ממחיש את הצורך בעריכת רפורמה מקיפה, שתשחרר את עשרות אלפי עורכי הדין הכלואים בלשכה בניגוד לרצונם ותהפוך את הלשכה לגוף וולונטרי ומקצועי, ממש כמו לשכת רואי החשבון".
מלשכת עורכי הדין נמסר בתגובה כי "שאלתכם רצופה בהנחות שגויות ומעוותות מיסודן. המועצה הארצית של הלשכה מונה 48 חברים, אשר כל אחד מהם היה רשאי להציע מועמדים כפי הבנתו".
עוד הוסיפו בלשכת עוה"ד כי "העובדה שלשכת עורכי הדין בקדנציה הנוכחית פועלת מתוך אחדות, הרמוניה והסכמות מעידה על עוצמתה ומעמדה, והישגיה מדברים בעד עצמם. הרושם העולה משאלתכם הוא שהמבקרים את הלשכה מתרפקים על ימים עברו, שבהם לשכת עורכי הדין היתה מטרה נוחה לביקורת עקב היותה מפולגת ומשוסעת, אך ימים אלה לא ישובו עוד".