נשיא ארה"ב דונלד טראמפ הודיע כי יתרום מכספו האישי סכום של מיליון דולר בעקבות הנזק שנגרם מהוריקן הרווי והשטפונות בטקסס. מהבית הלבן נמסר כי טרם ידוע לאיזה ארגון יופנה כספו של טראמפ.
צילום: רויטרס
בתוך כך, השמיים מעל יוסטון התבהרו, מפלס המים בעיר הרביעית בגודלה בארה"ב התחיל לרדת, הסופה "הארווי" נחלשת - אך הסכנה עוד רחוקה מלחלוף. אמש נשמעו שני פיצוצים עזים במפעל כימי באזור יוסטון, והרשויות הזהירו כי עמוד העשן שהיתמר מעל האתר "מסוכן מאוד".
הפיצוצים במפעל "ארקמה" שנמצא כ־40 ק"מ מצפון־מזרח ליוסטון הבעירו אש שהגיעה לגובה של יותר מ־10 מטרים. בחברה הצרפתית שמפעילה את האתר הזהירו כי יש עוד לפחות שמונה מכלים כימיים שעלולים להתלקח.
בשעה שהאש בערה, ביוסטון ביקשו לנצל את הפסקת הגשמים כדי להתחיל במאמצי השיקום. מהנתונים האחרונים שנאספו, מתברר כי יותר מ־37 אלף בתים ניזוקו בסופה, כ־7,000 מהם נהרסו כליל. מספר ההרוגים בסופה האמיר אמש ל־38, בכלל זה משפחה בת שש נפשות, ובהן ארבעה ילדים, שנלכדו במכוניתם על גשר.
החזאים הורידו שלשום רשמית את דרגתה של הארווי מסופה טרופית למה שמוגדר "שקע טרופי". ביוסטון המוכה נראה כי הגשמים חלפו.
.jpg)
רחובות מוצפים ביוסטון. ככל שמפלס המים יירד, כך מספר ההרוגים צפוי לעלות // צילום: אי.אף.פי
חמשת ימי הגשם הרצופים של הארווי הורידו ביוסטון ובסביבותיה יותר מ־130 ס"מ של ממטרים, והמטאורולוגים כבר קבעו שמדובר במערכת הגשמים החזקה ביותר שתועדה בארה"ב. "הארווי" פגעה קשות גם בתעשיית הנפט, שחלק גדול ממנה הושבת. משרד האנרגיה הורה אמש לשחרר חצי מיליון חביות נפט ממאגר החירום כדי לספק מענה למחסור שמורגש בימים האחרונים.
בתוך כך, סגן הנשיא, מייק פנס, הגיע אמש לבקר בטקסס, ועם בכירים נוספים מהממשל נפגש עם תושבים שבתיהם נפגעו. הנשיא דונלד טראמפ צפוי לשוב לביקור נוסף בטקסס כבר מחר.