בשביל הבריחה

Oz התל־אביבי הוא חדר בריחה בסטנדרט שטרם נראה בארץ • Questeam הבאר־שבעי מציע לכם להימלט מהשבי הסורי או מרוצח הרנטגן • ו־RoomiQube הביא את שלגייה לשדרות • קבלו כמה מחדרי הבריחה הטובים בישראל

1. Oz בתל אביב // צילום: יהושע יוסף ,
1. Oz בתל אביב // צילום: יהושע יוסף

יש מי שיגיד שחדרי בריחה נוצרו בהשראת משחקי מחשב. אבל אם חושבים על זה, חדר הבריחה הראשון הופיע דווקא בסרט "המסור" משנת 2004. הטרנד, שהתחיל ביפן ב־2007, הגיע לישראל באיחור לא אופנתי רק לפני כשלוש שנים. חדר בריחה הוא מעין ג'ימבורי למבוגרים: המשתתפים נכנסים לחדר ולרשותם זמן קצוב (כ־60 דקות) כדי לפתור חידות ולגלות פתחים נסתרים ורמזים שיחלצו אותם מן החדר.

מה שהתחיל עם כמה חדרים בודדים במרכז הארץ, תפס תאוצה וכיום יש בארץ כ־400 חדרי בריחה. החדשים שבהם מביאים עימם בשורה מהפכנית בכל הנוגע לעיצוב, לתפאורה ולתחכום ברמזים. סקרנו עבורכם כמה מחדרי הבריחה החדשים שנפתחו לאחרונה.

כשדורותי איננה

את Oz, חדר הבריחה במתחם Hype Esc בתל אביב, בהחלט לא תרצו לפספס. מדובר בסיפור המשך אלטרנטיבי, אפל ומרתק ל"הקוסם מארץ עוץ". הקונספט כולו, מהחידונים ועד לעלילה עצמה, נכתבו על ידי מתנאל בראשי (32), שאף בנה בעצמו חלק גדול מהתפאורה. מבלי לתת יותר מדי ספוילרים, הסיפור מתחקה אחרי גורלם של הדחליל, איש הפח והאריה אחרי שדורותי חזרה הביתה. התוצאה היא לא פחות מעוצרת נשימה, והחדר נחשב לאחד החדשניים והמושקעים שנבנו בישראל.

1. Oz בתל אביב // צילום: יהושע יוסף

שלומי בן סימון, שהתארח בחדר, סיפר: "כאחד שעשה לא מעט חדרי בריחה, אין ספק שהחדר הזה ברמה אחרת, בעיקר בסיפור שלו וברמת החידות. התפאורה שם זה משהו שאני לא חושב שנעשה בארץ. היתה חוויה בלתי נשכחת".

בראשי מספר: "חשבתי על כל פרט, החל מהעלילה האלטרנטיבית עצמה, דרך האופן שבו התפאורה תשרת את הסיפור ואת הרמזים, ועד למוזיקה שנכתבה במיוחד לחדר ומגיעה לשיאה ברגע השיא של ההרפתקה עצמה".

להזמנות: hypeesc.co.il

השבוי והרוצח

אופק שטיימץ הקים עם גיסו את Questeam שכולל שני חדרי בריחה - "בשבי הסורי" ו"רוצח הרנטגן" בקיבוץ מרחביה ובבאר שבע. שטיימץ (34) מספר שהם בנו את החדרים לגמרי בעצמם, ושעלות הקמה ממוצעת של חדר איכותי מתחילה ב־150 אלף שקלים. לדבריו, לא היתה ברירה: "הלקוח הישראלי ולא יגיע לחדרים שנבנו ב־50 אלף שקלים". 

"בשבי הסורי" בקיבוץ מרחביה ובבאר שבע // , גיל אליהו/ג'יני, דודו גרינשפן

שטיימץ מספר שאם לאחר הפתיחה נהנה מ"בלעדיות" יחסית באזור הצפון, כיום "רק בחיפה יש כ־60 חדרי בריחה ויש עוד כמה עשרות בצפון". הוא מעדיף שהלקוחות שלו יגיעו מפה לאוזן או מפרסום בגוגל, ומספר על פורטלים שהיו זריזים לאגד רשימה של חדרי בריחה ולגזור קופון עסיסי על כל הזמנה שמגיעה דרכם.

להזמנות: questeam.co.il

ערך מוסף סוציאלי

נראה שחדרי בריחה בפריפריה מחפשים לעבוד עם אוכלוסיות מגוונות ועמית גור (31), שהקים יחד עם שני שותפים את RoomiQube בשדרות, עובד הרבה עם ילדים ונוער בסיכון. 

שני החדרים במתחם שבנו - "לשבור את המראה", שבו הגמדים צריכים לשחרר את שלגייה מהכישוף, ו"לילות ניו יורק", שבו מגויסים טריים למשטרת ניו יורק צריכים לעצור ברון סמים - זמינים במשך שעה וחצי בכל בוקר לסטודנטים לעבודה סוציאלית ממכללת ספיר, ללא עלות, כתרומה לקהילה. 

RoomiQube בשדרות // דודו גרינשפן

יחד עם זהבה גולומב־שמשיאן, מומחית לעבודה סוציאלית קלינית, הם פיתחו פלטפורמה המאפשרת לסטודנטים להעביר סדנאות למטופלים ולנתח את התוצאות בחדר מצב בסיום המשחק. "כולם עוברים תהליך סביב הסיטואציה, מנתחים התנהגויות, מגיעים למסקנות טיפוליות ומקנים ביטחון לילדים בפעילויות שמקיימים עם בתי ספר", מספר גור. 

אצל גור תמיד בער הרצון לעבוד עם ילדים ובני נוער. "יש הרבה עמותות ומוסדות חינוך בעוטף עזה שמקבלות הקלות מהמדינה, ומכיוון שהקמת חדר בריחה היא לא דבר זול, זה התאים לנו. יש אוכלוסייה גדולה שעדיין לא נחשפה לחדרי בריחה, וכשזה קורה הם כבר לא צריכים לנסוע עד לב"ש או למרכז". 

להזמנות: roomiqube.com

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר