גע לפני החזרה ללימודים, אם חשבתם שהולך להיות לכם קל בקניית ציוד ומכשירי כתיבה לילד - אז אתם טועים. ציוד החזרה לבית ספר כבר מזמן אינו מסתכם במחק לבן, עיפרון צהוב שמתחדד בקצה ומספריים טריוויאליים. הציוד לבית הספר הוא יותר ויותר צבעוני, מתוחכם ומתחכם, מצפצף, ובעיקר עוד סוג של צעצוע.
"תחום הגאדג'טים לבית הספר תופס יותר תאוצה בשנים האחרונות, בעיקר בקרב ילדים בבית הספר היסודי אך לא רק", אומר יניב יעקב, מנהל תחום הצעצועים וחזרה ללימודים ברשת "ביג שופ". לצד הפריטים הבסיסיים לבית הספר, כמו מחברת וקלסר והציוד הבסיסי, הילדים לוחצים על ההורים לקנות להם גם גאדג'טים שונים".

גארדג'טים לבית ספר // צילום: ירון ווינבורג, מורן ביטון, סטודיו פלפוט
לדבריו, מחירם של הגאדג'טים נע בין 3 שקלים למחק מגניב ל־32 שקלים לקלמר סיליקון בצורה של כפכף. יש גם מחדד בצורת סמארטפון ב־6 שקלים, עיפרון חודים בצורת עיפרון רגיל, והמגוון מדי שנה הולך ומתרחב. "הילדים רוצים להגיע לכיתה עם משהו שונה, חדש וייחודי שתופס את העין ואת תשומת הלב של החברים", מסביר יעקב, "הילד רוצה להיות הראשון שמביא את החידוש לכיתה. אני רואה איך הם נכנסים לחנות עם ההורים ובזמן שההורים מוציאים לרשימת קניות, העיניים של הקטנים מסביב, הם מחפשים בחנות, שואלים מה יש חדש השנה, אם יש משהו מיוחד, ונתפסים על איזה גימיק או שניים לא יקרים שההורים מסכימים לקנות".
להשוויץ ולהעלות ליו־טיוב
חברת מכשירי הכתיבה פלפוט עשתה השנה קבוצת מיקוד שהיתה מורכבת מילדים ומנוער שסיפרו על ההעדפות שלהם, מה היו רוצים שיהיה להם ומהם הרגלי הצריכה שלהם. נעמה דורפצאון־תמרי, סמנכ"ל שיווק של פלפוט, מציינת: "אנחנו חיים בעידן שהדור הצעיר יודע מה קורה בעולם, יש לו העדפות, עוקב ביו־טיוב ובאתרים בחו"ל אחר החידושים ומאוד אוהב לאמץ חידושים".
לדבריה, זה היה ממש מרתק לראות את התוצאות וחלק מהדברים ומהרעיונות שהילדים ציינו שהיו רוצים לראות בתיקים ובקלמרים יושמו והפכו למוצרים שכבר נמצאים על המדף.

גארדג'טים לבית ספר // צילום: ירון ווינבורג, מורן ביטון, סטודיו פלפוט
"בכל שנה אנחנו אומרים לעצמנו מה יש עוד לחדש, ותתפלאו - תמיד יש. מדי שנה תכולת הקלמרים הופכת להיות יותר ויותר מגוונת עם שלל מוצרים שהם גאדג'טים וגימיקים שונים שמקשטים את הסל. יש מחקים לחיצים (בצורת עט שבקצה יוצא מחק במקום דיו), עטים שבקצה יש מרקר, סרגלים שקופים שמתקפלים ומתגלגלים, בקבוקי מים שהדמות המצוירת עליהם הופכת להיות צבעונית כשהמים קרים".
ומה עוד? ערכות שמצד אחד מחק ובקצה השני מחדד; קלמרים ותיקים מבד ג'ינס עם טלאים לבחירה לגיהוץ וסיכות, וככה כל אחד יכול לעצב את הקלמר והתיק לפי העדפה. לדברי תמרי, "הילדים אוהבים להיות הראשונים שהביאו לכיתה את החידושים האחרונים. הם מעלים סרטונים אחרי שרכשו את הפריטים וזה עושה אותם יותר קולים ופופולריים מבחינה חברתית".
גם יעל יגלום, בעלים ומנכ"ל YOLO, מבינה על מה המהומה. "השנה פיתחנו קלמר בצורת בקבוק חלב, קלמר רטרו שתאיו נפתחים בלחיצה עם מגירות קופצניות, מחקים בצורת עוגיית מקרון בשלל צבעים, מכונת מחקים עם מחקים צבעוניים בפנים, מחקים בצורת בייגל ועוד".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו