נבחרת ישראל:"זו קריאת השכמה"

שחקניו של ארז אדלשטיין סיימו הערב את משחקי ההכנה ליורובאסקט בהפסד לבריטניה המעורר דאגה

האוול. היחידי שהופיע למשחק ההכנה האחרון // האוול. היחידי שהופיע למשחק ההכנה האחרון

נבחרת ישראל סיימה הכנה טובה בצורה רעה ובטעם מריר. הכחולים-לבנים שמאוד הרשימו עד כה במשחקי האימון לקראת היורובאסקט, הובסו הערב (ש') על ידי בריטניה 85:64 במשחק שנעל את הטורניר בוורשה ואת משחקי ההכנה של הנבחרת. ישראל מגיעה לאליפות אירופה אחרי שרשמה מאזן מצוין במשחקי האימון, 2:9, אך כאמור עם כוכבית בסיום.  

ביום חמישי הקרוב יגיע רגע האמת מול נבחרת איטליה ביד אליהו במשחק שיפתח את האליפות, ועל כן נשאלת השאלה, אם ההפסד הזה היה תקלה קטנה בדרך, או שמדובר בסוג של אור אדום. 

ישראל עברה את משחקי ההכנה בצורה מצוינת ואפילו ההפסד הבודד מול טורקיה התקבל בנחת ובהבנה. ישראל נכנעה ליריבה איכותית ואחרי משחק כדורסל טוב מאוד. ההפסד של היום הוא סיפור אחר לגמרי. בריטניה נחותה מישראל בכמה דרגות, ואף הפסידה לה פעמיים בארץ, על כן ההפסד עצמו, ויתרה מכך ההפרש, מפתיעים מאוד.

"לא אהבתי את מה שראיתי, זה לא הדרך שבה שיחקנו כל ההכנה", אמר המאמן הלאומי ארז אדלשטיין, "באנו בצורה נרפית ואולי אפילו טיפה לא מרוכזת. לא הסתדרנו עם האגרסיביות של האנגלים. זו קריאת השכמה לקראת האליפות כי ברור לי שכל היריבות שלנו ישחקו מולנו מאוד אגרסיבי. יש לנו המון מה ללמוד בארבעה ימים שנותרו".

מה שהתחיל רע הסתיים עוד יותר רע, וההיעדרות של גל מקל שקיבל מנוחה בוודאי לא עזרה. הבריטים הובילו על הפתיחה 3:11 ובתום הרבע הראשון 16:26. המגמה נמשכה והמחצית הסתיימה ב־30:45. ברבע השלישי זה כבר היגיע ל־20 הפרש וכל הניסיונות של ישראל למזער את הנזק לא ממש עזרו. 

ישראל היתה נחותה באופן ברור בריבאונד עם 34:22 לאנגלים, אבל הנתונים היותר מדאיגים היו 19 איבודים ורק 9 אסיסטים. כמו גם העבודה שהבריטים קלעו 12 שלשות ב־52 אחוז ולישראל לא היתה תשובה לפורוורד דן קלארק שסיים עם 25 נקודות ב-80 אחוז מהשדה.

קלעו לישראל: האוול 15, פניני 14, כספי 12, אוחיון 11, אליהו 7, טימור ושמחון 2 כ״א. 

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר