מחר יעלה בבתי הקולנוע בארץ סרט האימה "אנאבל 2" שכבש את טבלת הקופות בארה"ב בסוף השבוע שעבר. מדובר בסרט הרביעי בסדרת "לזמן את הרוע", והוא הכניס בסוף השבוע הראשון ליציאתו 35 מיליון דולר בקופות בארה"ב ועוד 37 מיליון דולר ממדינות נוספות שבהן כבר יצא.
ההכנסות מהסרט צפויות כבר בימים הקרובים להזניק את סדרת סרטי האימה הזו אל מעבר לרף מיליארד הדולרים ברווחים מצטברים ברחבי העולם. זאת אם מביאים בחשבון את הרווחים משלושת הסרטים שיצאו בשנים האחרונות ("לזמן את הרוע", "לזמן את הרוע 2", ו"אנאבל") בתוספת "אנאבל 2" החדש שהופק בתקציב זעום יחסית של 15 מיליון דולר. במגזין "פורבס" כבר הכתירו את התאגיד הפופולרי בתור "המצליח ביותר בעידן שאחרי פרוץ היקום הקולנועי של מארוול קומיקס".
"אנאבל 2" הוא למעשה פריקוול, עלילה מקדימה לזו של הסרט הראשון מ־2014 על אודות הבובה המפחידה. הסרט מגולל את עלילותיה הראשוניות של אנאבל בשנות ה־50 של המאה ה־20, כשהשליטה טרור בחייהן של קבוצת יתומות ושל הנזירה שליוותה אותן. אלה התגוררו בביתם של בני זוג שחוו טראומה אישית, בונה בובות בשם סמואל מאלינס (אנתוני לפגליה, "ללא עקבות" ו"הדרך לפרדישן") ואשתו אסתר, שאותה מגלמת השחקנית האוסטרלית מירנדה אוטו.
אוטו פרצה בסוף שנות ה־90 בסרטים כמו "הקו האדום" עם שון פן וג'ורג' קלוני ו"האמת שמתחת לפני השטח" לצד האריסון פורד ומישל פייפר. אולם נראה שהיא זכורה בעיקר הודות לתפקידה בשניים מסרטי טרילוגיית "שר הטבעות" בתור אאווין, אחייניתו של מלך רוהאן, תיאודן. את התפקיד הציע לה הבמאי פיטר ג'קסון לאחר שאומה ת'ורמן סירבה לו.

מירנדה אוטו ב"אנאבל 2" // צילום: באדיבות גלובוס מקס
בשנים האחרונות היא הופיעה על המסך הקטן, בין השאר בעונה החמישית של "הומלנד" בתור סוכנת ה־CIA שעבדה גם עבור הרוסים עד שחוסלה, ובעונה האחרונה של "24: מורשת" בתור רעיית המועמד לנשיאות ארה"ב.
"כשצפיתי ב'אנאבל' הראשון, הוא מאוד הפחיד אותי אבל אני נבהלת בקלות", סיפרה אוטו בראיון לקידום הסרט. "זה טבעי בעיניי לחזור אחורה כדי לגלות את שורשיה של הבובה, והכל מתחיל אצל בני הזוג שמתמודדים עם אבידה נוראית. זה מוטיב שרלוונטי תמיד. לא חסרות תוכניות טלוויזיה על אנשים שמתקשרים עם העל טבעי באמצעות מדיומים. כשאדם שרוי בייאוש הוא מחפש היגיון בסיטואציה והוא משווע ליצור קשר עם קרוב שאיבד".
לדבריה של אוטו, ההצלחה הקופתית של ז'אנר האימה היא עדות לכך שאנשים עדיין אוהבים ללכת לקולנוע בשביל סרטים מסוימים. "מאוד קשה להביא קהל לבתי הקולנוע בימינו, הם מעדיפים צפייה בתכנים בנוחות של ביתם, אבל לז'אנר הפנטזיה וגיבורי העל וגם לז'אנר האימה יש עדנה מחודשת כי הצופים בסופו של דבר נהנים מהחוויה הקולקטיבית בקולנוע", אמרה. "המעניין הוא שקהל רב מגיע לצפות בסרטים הללו, בהם אנשים צעירים מאוד והרבה בנות. זו ברכה גדולה לענף. אולי זה משום שצעירים מרגישים מגוננים בחייהם הפרטיים ומחפשים בסרטי אימה ריגוש ובהלה לרגע".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו