בית הדין הצבאי לערעורים בקרייה הודיע כי יקיים מחר (שלישי) בשעה 8:30 דיון בעניין הבקשה של אלאור אזריה לעיכוב ביצוע עונשו.
התביעה הצבאית הגישה הבוקר לבית הדין הצבאי התנגדות לבקשתו של אזריה לדחות את מועד תחילת ריצוי עונש המאסר בן שנה וחצי שהוטל עליו. התגובה הגיעה לאחר שפרקליטיו של אזריה פנו אתמול לבית הדין שדחה את ערעורם על ההרשעה והעונש בשבוע שעבר, וביקשו לעכב את כניסתו לכלא הצבאי עד שהרמטכ"ל גדי איזנקוט, ידון בבקשה להמתקת העונש שהגיש החייל המשוחרר. אזריה אמור להתחיל בריצוי העונש ביום רביעי.
בשעות הערב שלחו סנגוריו של אזריה מכתב תגובה לתגובת התביעה, וביקשו ממנו שיקבע דיון בבקשתם לדחות את מאסרו. לפי הסנגורים, מדובר במקרה מיוחד, בין היתר משום שלדבריהם, הרמטכ"ל הזמין את אזריה בפומבי "להגיש בקשה להקלה בעונש, תוך מתן הבטחה פומבית כי זו 'תשקל בכובד ראש'". הסנגורים שבו על עמדתם המקורית שלפיה מרגע שאזריה הודיע כי אין בכוונתו להגיש בקשת רשות ערעור, פסק הדין הופך לחלוט.
כאמור, אתמול פנה סניגורו של אזריה עו"ד יורם שפטל, לבית הדין הצבאי לערעורים בבקשה לדחות את ביצוע העונש. "בית הדין הנכבד מתבקש לדחות את מועד ביצוע המאסר", כתב עו"ד שפטל, שצירף לבקשתו נימוק בן 9 סעיפים. בין השאר כותב הסניגור כי הבקשה של החייל היורה הוגשה על יסוד הודעה שפרסם הרמטכ"ל איזנקוט, ובה נאמר כי "אם יבחר אזריה להגיש בקשה להקלה בעונש, היא תישקל בכובד ראש".
עו"ד שפטל מדגיש כי במסגרת הבקשה מתבקשת המרת עונש המאסר בעונש של עבודות שירות, ואם זו תתקבל - הרי שאזריה לא ייאלץ לשהות כלל בבית הסוהר.
עו"ד שפטל מבקש במכתבו כי החלטת הרמטכ"ל בעניין מכתבו של אזריה תתתקבל לפני מועד כניסתו המתוכנן לבית הסוהר, קרי יום רביעי. הפרקליט שב ומציין כי אין בכוונתו או בכוונת אזריה בעצמו לערער על פסק הדין בבית המשפט העליון. "לפיכך", לדבריו, "ניתן להתחיל לדון מיידית בבקשה".
הוא מוסיף כי יש מקום לקיים את הדיון כבר עכשיו, ולא אחרי שיחלוף המועד להגשת רשות ערעור, שכן סברה זו שהגיעה לרמטכ"ל, על פי שפטל, מבוססת על "ייעוץ משפטי שגוי" שקיבל. כך, לדבריו, עם ההצהרה על ויתור הכוונות להגיש ערעור, אפשר לדון באופן מיידי בהמתקת העונש.
"בית הדין מתבקש לקיים ישיבה בה תידון הבקשה, וזאת עוד לפני יום ד' הקרוב, אלא אם התביעה תסכים לבקשה", כותב הפרקליט בסוף מכתבו, תוך שהוא מבקש שהישיבה תתקיים בנוכחות הצדדים, וכמובן - כי הרמטכ"ל ייעתר לבקשה.

המכתב ששלח אלאור אזריה לרמטכ"ל
בתחילת השבוע שעבר נדחה ערעורו של אזריה בתיק, וביום חמישי כתב אזריה מכתב לרמטכ"ל, בו הוא מבקש להמתיק את עונשו, "לו ידעתי מראש את אשר התברר בדיﬠבד, שעל גופו של המחבל לא היה מטען חבלה, לא הייתי יורה בו".
ההחלטה שלא להגיש בקשת ערעור לבית המשפט העליון התקבלה על ידי אזריה לאחר התלבטות ובהתייעצות עם בני משפחתו, וזאת בעיקר מפני רצונו לחסוך למשפחתו ולו סבל מיותר נוסף, הימשכות הליכים ועל מנת לחזור לחיים רגילים בהקדם האפשרי.
"אני, אלאור אזריה נשפטתי בתיק זה ל-18 חודשי מאסר בפועל. אני נמצא במעצר מתאריך 24.03.16 בתנאים שונים. עקב האירוע אבי לקה בשבץ מוחי ואיבד את הכושר לעמוד וללכת וכעבור שיקום ארוך וכאוב הצליחו להעמידו על הרגליים ואף ללכת עם הגבלות", כתב החייל המשוחרר לרא"ל איזנקוט.

"אין בכוונתי להגיש בקשת ערעור לבית המשפט העליון". מכתבו של אזריה לרמטכ"ל
עוד ציין במכתבו כי אימו הגיעה לכדי תת משקל ומטופלת בכדורי שינה. "משפחתי התפרקה, כולם כואבים ולא מצליחים לחזור לשגרה עקב המצב. אני אמור להמשיך את חיי עם כתם גדול של הרשעה בסעיף 'הריגה', אשר יפגע בי ולא יאפשר לי לעבוד בעבודות ממשלתיות", כתב.
אזריה ציין כי אביו שירת במשטרת ישראל במגוון תפקידים מעל 30 שנה ואף קיבל אותות הצטיינות במהלך שירותו, כמו כן ציין כי אביו צ'רלי נכה לצמיתות עקב שירותו במשטרה.
"התחנכתי על אהבת המולדת ובטחונה, גדלתי בבית ציוני ופטריוטי. לפני הגיוס ייחלתי לשירות חובה קרבי על מנת לתרום כמה שיותר למדינה, ולשמחתי שירתי כלוחם ביחידה קרבית בה מילאתי תפקידים שונים. התנדבתי להיות לוחם למרות כל הקשיים. שירתי כחובש קרבי, חופ"ל וקשר, ואף צוינתי כלוחם מצטיין גדודי בשנת 2015", כתב.
אזירה הבהיר במכתבו כי "לו ידעתי מראש את אשר התברר בדיﬠבד. כלומר. שעל גופו של המחבל לא היה מטען חבלה. לא הייתי יורה בו".
עוד ציין אזריה כי "אין בכוונתי להגיש בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון, על פסק הדין של בית המשפט הצבאי לערעורים".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו