טיל דיפלומטי: מועצת הביטחון של האו"ם אישרה לפנות בוקר (ראשון) פה אחד סנקציות חדשות על צפון קוריאה, בשל שני ניסויי הטילים הבין־יבשתיים שביצעה בחודש שעבר. ההערכה היא כי הסנקציות יביאו לקיצוץ דרמטי של כשליש מהכנסותיה השנתיות של המדינה מייצוא למדינות אסיה, בהיקף של 3 מיליארד דולרים.
צילום: רויטרס
ההחלטה, שגובשה על ידי ממשל טראמפ, אוסרת על יצוא של פחם, ברזל, עופרת ופירות ים. היא גם אוסרת על מדינות העולם להגדיל את מספרם הנוכחי של העובדים הזרים הצפון־קוריאנים שקיבלו היתרי עבודה בשטחן. עוד אוסרות הסנקציות על מיזמים בינלאומיים משותפים חדשים עם המדינה, או השקעה חדשה במיזמים קיימים.
שגרירת ארה"ב באו"ם, ניקי היילי, אמרה בדיון: "אנחנו לא צריכים לרמות את עצמנו במחשבה שפתרנו את הבעיה. אפילו לא קרוב לכך. האיום הצפון־קוריאני לא עוזב אותנו, הוא גדל במהירות מסוכנת".
היילי הבטיחה כי ארה"ב תמשיך במדיניות זו ואף תחריף אותה. "ארה"ב נוקטת ותמשיך לנקוט באמצעי הגנה זהירים כדי לשמור על עצמנו ועל בעלות בריתנו", אמרה. היא הדגישה כי וושינגטון תמשיך לקיים את התרגילים הצבאיים השנתיים המשותפים עם דרום קוריאה.

"האיום עוד קיים". היילי, הלילה // צילום: אי.אף.פי
טראמפ שיבח: "השפעה כלכלית גדולה"
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, הנמצא בחופשה, שיבח את ההחלטה בציוץ בטוויטר, שבו כתב: "מועצת הביטחון של האו"ם הצביעה 0-15 על הטלת סנקציות על צפון קוריאה. סין ורוסיה הצביעו איתנו. יש לכך השפעה כלכלית גדולה מאוד!".
בהודעה רשמית של הבית הלבן מאוחר יותר נכתב כי נשיא ארה"ב "מעריך את שיתוף הפעולה של סין ורוסיה" בהצבעה. עוד נכתב כי טראמפ "ימשיך לעבוד עם בעלי ברית ושותפים כדי להגביר את הלחצים הדיפלומטיים והכלכליים על צפון קוריאה, וכדי לשים קץ להתנהגות המאיימת שלה".
מנגד, סין, ידידתה הקרובה של צפון קוריאה, מתחה ביקורת על ההחלטה באו"ם. שר החוץ הסיני ציין כי הוא סבור שלא מדובר בתגובה נכונה לניסויי הטילים, וכי יש לפתור את המחלוקות הרגישות באמצעות הידברות, כדי למנוע את החרפת המשבר הבינלאומי.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו