
"אני אוהב את ישראל יותר מהחיים שלי. אני מבקש שיוציאו אותי מכאן. אני יהודי אמיתי מכל הלב. כל מה שאני רוצה הוא לעלות לישראל ולהתאחד עם המשפחה שלי".
כך אמר שלשום בהתרגשות זיו, יהודי בן 39 המתגורר במחוז דהוק שבצפון עיראק בראיון בלעדי ל"ישראל היום". זיו ביקש להדגיש במהלך הראיון הטלפוני המיוחד, שנערך בעברית ובאנגלית, כי "אני מתגורר באזור של כורדים בעיראק. לאחרונה, הגיעו לכאן הרבה פליטים ממוסול, ואני חושש שיש כאן גם אנשי דאעש. עשו להם שטיפת מוח והם לא אנושיים. הם אנשים קיצוניים ואני מפחד שהם יהרגו אותי כי יודעים שאני יהודי. יש כאן טרוריסטים. אני מבקש שיצילו אותי".
המשפחה שלו מתגוררת בישראל והוא מחוסר עבודה. זיו: "אני מרגיש פה זר. כל מה שאני רוצה הוא לחיות במדינת היהודים, כמו כולם. אני צריך שיעזרו לי עכשיו. אני רוצה לשמור שבת ולעשות את החגים בישראל".
זיו כבר גר כאן בעבר. הוא עלה לישראל עם הוריו ב־1994 מאזור כורדיסטן העיראקית וקיבל מעמד של תושב קבע. הוא שהה בישראל עד שנת 1999, ואז עזב. הוריו מתגוררים במבשרת ציון, מאז שעלו לישראל. אחיו של זיו מתגורר בישראל עם רעייתו וילדיו, וכך גם קרובי משפחה נוספים שלו.
כשהיה בן 21 הוא יצא לדנמרק, לאחר שהרגיש כי אינו מצליח להתאקלם בארץ. הוא התחתן עם אזרחית דנית, איתה הביא לעולם ילד. הנישואין לא עלו יפה, ולאחר שהם נפרדו הוא נשאר ללא מעמד של אזרח ועבר לנורבגיה. משם הוא הועבר לפני כשלוש שנים לעיראק על ידי רשויות ההגירה של נורבגיה.
משפחתו של זיו, המעבירה לו כספים כדי שיוכל להתקיים, שלחה מכתב אל שר הפנים, אריה דרעי. במכתב, שהגיע לידי "ישראל היום", מוזכר כי בשנה האחרונה נמסר לבני משפחתו כי זיו יגיע לשגרירות ישראל בירדן, ומשם יוכל להמשיך לארץ. אבל לאחר שהגיע לשגרירות, טוענים בני המשפחה, נאסרה עליו הכניסה בטענה שאין שלוחה של הסוכנות היהודית בשגרירות. במכתב לדרעי מדגישים בני משפחתו של זיו: "זיו נמצא בסכנת חיים בגלל יהדותו והמלחמה המתרחשת שם, וכל רצונו זה להתאחד עם משפחתו. הננו פונים אליך בבקשה דחופה לאשר את כניסתו לישראל על מנת להתאחד עם משפחתו".
ממשרד הפנים נמסר כי: "זיו שהה בישראל במעמד של תושב קבע ולאחר זמן מה עזב את הארץ. משחלפו מעל 7 שנים מעזיבתו פקעה תושבותו על פי חוק. אם יבקש לשוב לישראל ולקבל מעמד עליו לפנות, כמקובל, לסוכנות היהודית לבחינת זכאותו. בנוסף, פנייתו לשר הפנים התקבלה והועברה לגורמי המקצוע למתן מענה בהקדם". מהסוכנות היהודית נמסר: "איננו יכולים להתייחס לפנייה בהיעדר מידע מוסמך על האיש. היה והמשפחה תפנה לסוכנות עם המידע הנחוץ לבדיקת זכאותו לעלייה, המידע ייבדק בהתאם לקריטריונים".