טראמפ ופוטין // צילום: רויטרס

רוסיה מגיבה על הסנקציות החדשות: "לא יכופפו אותנו"

השליח הרוסי באו"ם ואסילי נבנצ'יה תקף את האמריקנים: "הסנקציות החדשות שהוטלו על רוסיה פוגעות באופן בלתי נמנע ביחסים בין הצדדים" • נשיא ארה"ב טראמפ אישר אך גינה את הסנקציות: "הקונגרס נהג בפזיזות ופעל בניגוד לחוקה"

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אישר היום (רביעי) את חוק הסנקציות נגד רוסיה ובתוך כך קרא לו חוק "פגום באופן משמעותי". הנשיא פנה היום לקונגרס שלא לממש את הסנקציות ונימק זאת באומרו כי הן יעכבו את המאמצים של ארה"ב לפתור את הסכסוך של אוקראינה עם בנות הברית האירופיות שלה.

עוד ציין טראמפ כי "למרות הבעייתיות שלו, אני חותם על הצעת החוק הזאת למען האחדות הלאומית".

"אני תומך בצעדים נוקשים כדי להעניש ולהרתיע בפני התנהגות תוקפנית ומערערת של איראן, צפון קוריאה ורוסיה, אך חקיקה זו פגומה באופן משמעותי", אמר הנשיא הרפובליקני בהצהרה. "הקונגרס נהג בפזיזות כשהעביר את החוק, ופעל בניגוד לחוקה", הוסיף.

 

"המדיניות הרוסית לא תשתנה"

"סנקציות חדשות שהוטלו על רוסיה פוגעות באופן בלתי נמנע ביחסים בין הצדדים, אך לא ישנו את המדיניות הרוסית, כך אמר השליח הרוסי באו"ם, ואסילי נבנצ'יה.

"פקידים אמריקנים אמרו כי מדובר בהצעת חוק שעשויה לעודד את רוסיה לשתף פעולה עם ארצות הברית, לי זה נראה כמו סוג מוזר של עידוד", אמר לכתבים. "מי שחשב שיכול לשנות את המדיניות שלנו, טעה", הוסיף.

"הם היו צריכים לדעת טוב יותר שאנחנו לא מתכופפים, אנחנו לא נשברים", ציין השליח. "זה פוגע ביחסים שלנו באופן בלתי נמנע, אבל אנחנו נפעל בתנאים הקיימים בתקווה שזה ישתנה יום אחד", אמר לסיום.

 

"מהלך שנתחרט עליו"

גורם רשמי במשרד החוץ האמריקני הגיב לפני יומיים על איומו של נשיא רוסיה פוטין לגרש מאות דיפלומטים מרוסיה. לדבריו, זהו "מהלך שיש להתחרט עליו שעלול לגרור תגובה. אנו מעריכים את ההשפעה של המהלך וכיצד נגיב".

שגרירה לשעבר של ארה"ב ברוסיה, מייקל מק'קפאול, ציין כי המהלך הרוסי בוודאי ישפיע על מתן הוויזות לרוסים המעוניינים לבקר בארה"ב: "אם הקיצוצים האלה באמת יקרו, רוסים עלולים להמתין שבועות ואפילו חודשים להשיג ויזה לארה"ב".

"755 דיפלומטיים אמריקניים יהיו חייבים לעזוב את שטח רוסיה, כתוצאה ממדיניות וושינגטון", כך אמר אתמול בראיון לערוץ Rossiya 1 TV נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. פוטין הוסיף כי "הצד האמריקני בחר בצעדים, שחשוב לציין, ללא כל התגרות מצד רוסיה".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו