ח"כ יגאל גואטה: "מועצת החכמים מגבה את דרעי"

מזכ"ל המפלגה על הטלטלה בש"ס: "יש קבוצה קטנה של אנשים שמונעים משנאה - יש אחדות בתנועה וניתן לראות את זה בכל מקום" • אמר זאת בתגובה לפרסום "בישראל היום" לביקורת חסרת התקדים על יו"ר המפלגה אריה דרעי

ח"כ גואטה: מגבים את דרעי // צילום (ארכיון): נועם ריבקין פנטון // ח"כ גואטה: מגבים את דרעי // צילום (ארכיון): נועם ריבקין פנטון

סערה בש"ס בעקבות פרסום דברי הביקורת שהוטחו נגד יו"ר המפלגה אריה דרעי, היישר מביתו של נשיא מועצת חכמי התורה חכם שלום כהן. האיש החזק בבית הרב, בנו של חכם שלום, הרב יעקב כהן, אמר בשיחה סגורה עם פעיל במפלגה כי דרעי, בניגוד לאלי ישי, אינו מתייעץ עם נשיא מועצת החכמים, ואף הצטרף לדברי הביקורת שהשמיע הפעיל נגד דרעי בסוגיית הכותל, שאמר בין השאר כי "עשו מראש הישיבה (חכם שלום כהן, מ"ט) קרקס". 

ל"ישראל היום" נודע כי בשיחות סגורות בתקופה האחרונה מותח הרב יעקב כהן, בנו של חכם שלום כהן ומי שנחשב לאיש החזק בבאי ביתו, ביקורת חריפה ביותר על דרעי. לדעתו, דרעי לא רק שאינו מקבל את מרותו של אביו, אלא אף מבזה אותו בעיני חברי התנועה והציבור החרדי. הוא מאשים את דרעי שפתח במלחמת חצרות בין הרבנים כאשר הוא מאפשר למקורבו דודו עמאר לקדם את הרב הראשי יצחק יוסף על פני נשיא המועצה ומי שאמור באופן רשמי להנהיג את ש"ס אחרי הרב עובדיה יוסף.

באחת השיחות אף הביע הרב כהן תמיכה ביו"ר ש"ס לשעבר אלי ישי ואמר כי הוא "היה מתייעץ כל הזמן עם הרב עובדיה, אריה לא עשה ככה אף פעם". עוד מגלה הרב כהן כי הוא ודרעי נמצאים למעשה בנתק ממושך, וכי בכוונתו לשבת איתו ו"לשים לו את הדברים, הכל, על השולחן".

הרב שלום כהן // צילום: נעם ריבקין פנטון

למרות ההכחשות שהשמיעו אנשי דרעי ביממה האחרונה ולמרות הודעת התמיכה הרשמית בדרעי מבית הרב שלום, הקלטת השיחה כפי שנחשפה, משמיעה דברים אחרים לחלוטין. בהקלטה, שהגיעה ל"ישראל היום", נשמע הרב יעקב כהן מותח ביקורת נוקבת על דרעי, ומצטרף לחלוטין לביקורת אותה השמיע הפעיל המשוחח איתו.

כאמור, לפני חשיפת ההקלטה, בש"ס הטילו פקפוק באמינות הדברים. מזכ"ל המפלגה ח"כ יגאל גואטה אמר בתגובה לפרסום כי "יו"ר התנועה הרב אריה דרעי מקבל גיבוי מלא מנשיא המועצת חכם שלום הכהן שליט"א, הן מהנציגים והן מחברי הכנסת של התנועה. רק לפני מספר ימים השתתפנו בכנס גדול לקראת ההשקה של העיתון שבימים הקרובים יראה אור בע"ה".

 

"אנשים מתוסכלים שמונעים משנאה"

גואטה, שאמר את הדברים בראיון באתר "כיכר השבת" הוסיף כי "יש קבוצה ממש קטנה של מיעוט שניתן למנות אותה על פחות מכף יד אחת, אנשים מתוסכלים שמונעים מאינטרסים קטנים של לזרוע מחלוקת ושנאה, במציאות זה שונה לגמרי. יש אחדות בתנועה וניתן לראות את זה בכל מקום אפשרי". לדבריו, "זה ברור שכותרות מהסוג הזה לא ראויות לתגובה אבל ביקשו שאגיב אז אלו הפרטים המדויקים לכל מי שחשב לשנות מהמציאות".

באתר "חרדים 10" פרסמו בשבוע שעבר את דבריו של ראש ישיבת כיסא רחמים הרב מאיר מזוז, פטרונו הרוחני של מנהיג ש"ס לשעבר אלי ישי, שאמר כי אינו רוצה להצטרף למועצת חכמי התורה גם אם יציעו לו וזאת כי "לא יקשיבו לי", כלשונו, תוך שהוא נותן כדוגמא את סיפור הכותל. הערכה בש"ס היא כי הרב מזוז כיוון בדבריו לחכם שלום, שנאלץ לצאת בעד המתווה כאשר דרעי ביקש ממנו, ולאחר מכן לחזור בו כאשר המתווה התפוצץ. כאמור, במהלך השיחה הטיחו הפעיל והרב כהן מילים קשות נגד דרעי בהתנהלותו בפרשה.

לדברי הרב מזוז במהלך דרשתו השבועית, "אני לא ביקשתי להיכנס למועצת חכמי התורה, ואפילו יבקשו ממני אני לא אסכים, מפני שאני רוצה לדבר באופן חופשי, לא אהיה קשור מה יאמרו שמה, וכשדיברנו על הכותל שהרפורמים רצו לכבוש אותו, אם הייתי בתוך מועצת חכמי התורה [היו אומרים לי] 'שתוק אל תדבר'. עכשיו אני יכול לדבר, מי יאמר לי מה תעשה, אני אומר את דעתי, השומע ישמע והחדלים יחדלו, איך אני ממשיך. אני לא קשור לאף אחד. אומר את דעתי, ואני לא מחייב את אף אחד שישמע לי".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר