חשיפה בבריטניה: נשלהה אזרחותם הבריטית של יותר מ-150 ג'יהאדיסטים ופושעים נוספים, וכניסתם לשטחי המדינה נאסרה על ידי הרשויות.
על פי הדיווחים, שרים בכירים במדינה הגבירו את אכיפת חוק "פקודת שלילת האזרחות", מתוך חשש כי קריסתה של המדינה האיסלאמית של דאעש בעיראק ובסוריה תביא מאות מחבלים בעלי ניסיון ואידיאולוגיה קיצונית לחופיה של בריטניה.
בכירים במערכת הביטחון בבריטניה הודיעו כבר כי שללו בשנה שעברה את דרכוניהם של מעל 70 מעורבים בטרור.
על פי המקורות, הטרוריסטים שאזרחותם צפויה להישלל הם בעיקר לוחמים בשורות ארגון דאעש ו"כלות ג'יהאד", צעירות בעלות דרכון בריטי שיצאו לסוריה ועיראק על מנת להינשא ללוחמי הארגון.
כל המחבלים שאזרחותם נשללה הם בעלי זהות לאומית כפולה ומחזיקים בדרכון נוסף מלבד זה הבריטי. החוק בבריטניה אוסר על שלילת אזרחותם של אזרחים ללא דרכון נוסף.
"יש מספר גדול למדי של אנשים, בהם ילידי בריטניה שלעולם לא יראו את המדינה הזו שוב. ההעדפה מספר אחת שלנו היא להביא את האנשים הללו למשפט, אם איננו חושבים שזה אפשרי, נדאג שלא יוכלו לחזור הנה ולסכן את אזרחי המדינה", סיפר מקור בטחוני בכיר במדינה לעיתון ה"גרדיאן".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו