החשש: לידת ואקום גרמה למות התינוק

נמשכת בדיקת בית החולים לבירור נסיבות מותו של התינוק בניתוח הקיסרי • הדסה: "בסיום התחקיר יילמד האירוע כולו ויוסקו כל המסקנות הנדרשות"

ביה"ח הדסה עין כרם , צילום: צילום: אורן בן חקון

 האם לידת ואקום שלא הצליחה היא שגרמה למות התינוק בהדסה בשבוע שעבר? בבית החולים הדסה ציינו רק כי "מדובר בלידה מורכבת שהסתיימה במות היילוד".

הטרגדיה התרחשה ביום שלישי שעבר כאשר הגיעה אישה צעירה ללדת בהדסה עין כרם. מדובר היה בהריון יקר במיוחד שהושג לאחר טיפולי הפריה חוץ גופית. הלידה התמשכה והצוות החליט לחלץ את העובר בלידת ואקום. הניסיון ליילד בסיוע המכשיר לא הצליח והתינוק חולץ בניתוח קיסרי כשהוא ללא רוח חיים.

לידת ואקום הוא הליך לא שכיח שנעשה ב־4 עד 7 אחוזים מהלידות, בדרך כלל כאשר יש האטה בדופק העובר וצריך לחלץ אותו באופן דחוף. המכשיר שמשמש בלידה עשוי מכיפת סיליקון שנצמדת לקרקפת של התינוק והצוות מושך את העובר אך ללא הפעלת כוח. ההנחיות המקובלות הן שאם נעשים שני ניסיונות שאינם מצליחים לסיים את הלידה אין להמשיך בלידת ואקום. אחד הסיבוכים החמורים שעלולים להתרחש הוא דימום תוך מוחי.

בהדסה סירבו למסור פרטים נוספים עד לתום תחקיר בנושא. מהדסה נמסר: "ביה"ח החל בתחקיר מעמיק של נסיבות המקרה המצער והחריג הזה ודיווח מיידית למשרד הבריאות. ביה"ח ימשיך ויפעל עם משרד הבריאות כמקובל כמקרים כאלה וכמובן שבסיום התחקיר יילמד האירוע כולו ויוסקו כל המסקנות הנדרשות למען מניעת השנות מקרה דומה".

ממשרד הבריאות נמסר כי "המקרה דווח כמקובל, המשרד פתח בבדיקה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר