מחקר בארה"ב: רוב שחקני הפוטבול סובלים מנזק מוחי

במחקר עולים נתונים על הקשר האפשרי בין המשחק לבין מחלת המוח הניוונית אנצפלופתיה טראומטית כרונית • מהמחקר עולה כי ל־87 אחוזים מהמוחות היו סימנים נוירו־פתולוגיים של ניוון במוח המזוהה עם המחלה

הסרט "בלתי הפיך" שעסק בנושא  ,
הסרט "בלתי הפיך" שעסק בנושא

כל מי שטען שספורט לא טוב לבריאות - עשוי כעת לקבל חיזוק מדעי לטענתו. מחקר מקיף בארה"ב שופך אור על תופעה שמדאיגה את ענף הפוטבול זה שנים רבות: הנזק שנגרם למוחם של שחקנים בעקבות זעזועי מוח וחבלות אחרות במהלך המשחקים. 

במחקר, שפורסם בכתב העת של איגוד הרפואה האמריקני (JAMA) ועליו דווח בהרחבה בתקשורת האמריקנית אתמול, עולים נתונים נסיבתיים על הקשר האפשרי בין המשחק לבין מחלת המוח הניוונית אנצפלופתיה טראומטית כרונית (CTE). החוקרים בדקו מוחות של 202 שחקנים לשעבר בכל הרמות - לרבות כאלו ששיחקו בליגת הפוטבול הלאומית של ארה"ב - לאחר שכבר הלכו לעולמם. 

מהמחקר עולה כי ל־87 אחוזים מהמוחות היו סימנים נוירו־פתולוגיים של ניוון במוח המזוהה עם המחלה. בקרב מוחות של גברים ששיחקו בליגת הפוטבול הלאומית בארה"ב (ה־NFL) האינדיקציות למחלת ה־CTE היו הגבוהות ביותר: 110 מתוך 111 מוחות. עם זאת, חשוב לציין כי לא מדובר במדגם מייצג, שכן המוחות שנבדקו היו רק אלו שנתרמו על ידי משפחות השחקנים, ואלו נוטות לתרום את המוחות בעיקר כשיש חשש שמשהו לא היה תקין.

מנגד, אחת החוקרות ציינה כי המחקר חשף ממצאים שמהווים "ראיות חזקות מאוד. למעשה, אני סבורה שהתופעה יותר נפוצה ממה שאנו חושבים וחמור מכך, מדובר בבעיה בענף שבה צריך לטפל מהר, כדי לתת תקווה לשחקנים הנוכחיים". 

סרט שעסק בבעיה שממנה סובלים שחקנים רבים הוא "בלתי הפיך" בכיכובו של וויל סמית.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר