גם בעולם הצבאי הרובוטים תופסים חלק אשר הולך וגדל. כבר היום אפשר לראות רובוטים המבצעים בהצלחה מגוון רחב של משימות: נטרול מטענים מרחוק, סחיבת ציוד, ביצוע פטרולים לאורך הגבולות ללא סיכון חיילים ומתן תמונת מצב מהשטח. על פי תפיסת צה"ל, השימוש ברובוטים הוא חיוני בייחוד כאשר המשימה מסוכנת, והחטיבה הטכנולוגית ליבשה (חט"ל), אשר מהווה תשתית לאומית בתחום הרובוטיקה ומובילה בעולם האוטונומי ברמה הבינלאומית, עובדת כדי להעניק מענה טכנולוגי ברמה גבוהה.
רוב הרובוטים שנכנסו לצה"ל, וגם אלו שעתידים להיכנס, מפותחים בענף רובוטיקה והנדסה קרבית אשר מוביל פיתוחים מתקדמים שיעניקו מענה טכנולוגי איכותי בשדה הקרב העתידי המשתנה לצד השתנות האויב.
לכן בעתיד הקרוב אנו צפויים להיות עדים לכמה מהפכות בשדה הקרב, הודות לשימוש בטכנולוגיות חדישות המאפשרות לרובוטים לפעול באופן אוטונומי לחלוטין, כלומר היכולת לבצע משימות ללא מעורבות או השגחה של מפעיל אנושי.
נסו לדמיין את התרחיש הבא: חיילים נמצאים כמה קילומטרים מעבר לגבול, ומחכים לאספקה לוגיסטית. לאחר זמן מה מגיעה שיירה של משאיות עם ציוד, אך שיירה זו נסעה כל הדרך ללא נהג, ולכן אפילו במקרה של היתקלות באויב, אף חייל לא היה נפגע.
או תרחיש אחר של חדירה לשטח המדינה שבעקבותיה נשלחים באופן מיידי רחפנים וכלי רכב לכתר את המחבלים, אולם את כל תהליך קבלת ההחלטות מבצע מחשב המכיר היטב את כלל המקרים והתגובות, וכל הכוחות שהוקפצו היו רובוטיים. התרחישים הללו כבר אינם בגדר מדע בדיוני. אחד הגורמים שהגבילו עד כה את ההתקדמות בתחום הוא היעדר דרך לבחון את הבינה הרובוטית, אולם בשנים האחרונות צה"ל פיתח תפישה שאמורה לתת מענה לאתגר. החטיבה מספקת עבור הצבא מענה טכנולוגי ותמשיך להוות את חוד החנית של הקדמה הטכנולוגית בצבא ובעולם.