סערת האימוץ: הדיון בבג"ץ נדחה לספטמבר

שר הרווחה ביקש הארכה לצורך בחינה מחודשת של סוגיית האימוץ ע"י זוגות חד־מיניים • הסתדרות הפסיכולוגים: "עמדת המדינה עומדת בסתירה לממצאי מחקרים בעולם"

צילום אילוסטרציה: GettyImages // צילום אילוסטרציה: GettyImages

הסערה סביב סוגיית התנגדות המדינה לאימוץ ילדים על ידי זוגות חד־מיניים נמשכת: אתמול נענה בג"ץ לבקשה שהגיש שר הרווחה חיים כץ לקבל הארכה לטובת בחינה מחודשת של הסוגיה על ידי גורמי מקצוע. 

הדיון היה אמור להתקיים ב־20 ביולי, ואילו השר ביקש לדחות אותו בשלושה חודשים. כץ טען כי ברצונו לשקול מחדש את הנושא בהתחשב במסקנות ועדת גרוס והחקיקה שהתקיימה בנושא. בסיום נקבע כי הדיון יתקיים ב־19 בספטמבר. לצד זאת, בלשכת השר ציינו שימשיכו ביישום הרפורמה שתקל ותקצר את הליך האימוץ לטובת כלל האזרחים. 

עמדת המדינה בנושא עוררה מחאה בקרב חלק מהעובדים בפרקליטות המדינה. כך, למשל, כינה אחד הפרקליטים את עמדת המדינה "דגל שחור". בעקבות הדברים, פירסמו אתמול היועמ"ש אביחי מנדלבליט ופרקליט המדינה שי ניצן מכתב חריג לעובדי הפרקליטות ומחלקת ייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים, שבו כתבו כי יש להפריד בין דעה אישית לחובה מקצועית. "ללא קשר לוויכוח על העמדה לגופה, האופן בו בחרו חלק מן הפרקליטים להתבטא בהודעות דוא"ל כלפי חבריהם, הוא לטעמנו בוטה ולא חברי, ולכן לא מקובל עלינו", נכתב. 

בתוך כך, בארגוני הלהב"ט מתכננים להפגין מחר מול קריית הממשלה. אתמול הוציא איגוד הפסיכיאטריה בישראל מכתב לשר כץ שבו נכתב כי "מחקרים רבים מהעשורים האחרונים הראו באופן חד משמעי כי ילדים הגדלים במשפחות להט"ב הינם ילדים בריאים, מאושרים ומוצלחים, בדיוק כמו ילדים הגדלים במשפחות הטרו־סקסואליות". מכתב נוסף לשר נשלח מיו"ר הסתדרות הפסיכולוגים, ד"ר מאיר נעמן, שבו כתב, בין השאר, כי "עמדת המדינה ומשרד הרווחה עומדות בסתירה לממצאים מעולם מחקרי עשיר ומשמעותי".

ח"כ אמיר אוחנה (הליכוד), הומוסקסואל מוצהר, הודיע אתמול ליו"ר הקואליציה ח"כ דוד ביטן כי לא יצביע עם הקואליציה, עד שהחלטת משרד הרווחה לא תשונה מהותית. ביטן הגיב: "אוחנה כמו כל ח"כ אחר בקואליציה מחויב למשמעת הקואליציונית".

הזמר סטטיק (לירז רוסו) כתב, בין השאר, בפייסבוק: "הומואים, לסביות, טרנסים וואט אבר - לכולנו מגיעות זכויות זהות". בר רפאלי צילמה לבקשת הבית הפתוח לגאווה ולסובלנות בירושלים סרטון שבו היא קוראת לקהל להגיע למצעד שיתקיים ב־3 באוגוסט.

השתתף בהכנת הידיעה ערן סויסה

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר