החום נשא פרי: התפוקה עולה - והמחירים יורדים

מזג האוויר השרבי עוזר להבשלת פירות, ומחירי הענבים והאפרסקים צפויים לרדת • עם זאת, החום מזיק לירקות - ומחירי העגבניות והמלפפונים צפויים לעלות

מחירי הפירות יורדים - והירקות מתייקרים // צילום אילוסטרציה: GettyImages // מחירי הפירות יורדים - והירקות מתייקרים // צילום אילוסטרציה: GettyImages

מסתבר שיש גם צדדים חיוביים להתחממות: בשל הבשלתם המהירה של אפרסקים, שזיפים, נקטרינות וענבים, היצע פירות הקיץ צפוי להיות גדול יותר, ומחיריהם צפויים לרדת. עם זאת, לא כל החדשות יהיו בעלות טעם מתוק: משרד החקלאות צופה עלייה במחירי המלפפונים, העגבניות, וגם במחירי הפרחים, עקב מחסור בתוצרת החקלאית שנגרם בשל השרב. 

בהודעה שפרסם משרד החקלאות, נמסר: "בשבועיים האחרונים אנו עדים לימי שרב ועומס חום המלווים בטמפרטורות גבוהות במיוחד. גם בימים הקרובים צפויים עומסי חום. החום פוגע בהבשלת הירקות. הטמפרטורות הגבוהות גורמות לפגיעה בפרחים, כך שהם אינם מסוגלים להתפתח לירק מסחרי. אם החום הגבוה יימשך, צפוי מחסור מיוחד במלפפונים ובעגבניות, ומחיריהם צפויים לעלות". 

עוד נמסר כי בגידולי עלים, כגון חסה וכרוב, עיקר הפגיעה היא באיכות - החום הכבד מוביל לראשי חסה וכרוב קטנים יותר. בחודש הקרוב צפוי מחסור בעיקר במלפפונים, בשיעור של כ־20 אחוזים מסך הצריכה המקומית. אם ימי החום הקיצוני יימשכו, בעוד כחודש צפוי גם מחסור קל בעגבניות.

כמו כן, משרד החקלאות מציע טיפים ונקודות כיצד לאחסן את הפירות והירקות בימים אלו ולהיערך בהתאם: רצוי לאחסן את הפירות והירקות במקרר, ואחת לשבוע מומלץ לנקות את מגירותיו ולהניח נייר סופג בתחתית כדי לספוג את עודפי הלחות הנוצרים בשל נשימת הפירות והירקות. מומלץ שלא לשטוף פירות וירקות טרם הכנסתם למקרר, אלא רק לפני השימוש. אם השטיפה נזקקת, יש להקפיד לייבש היטב את הפירות והירקות לפני הכנסתם למקרר. מומלץ להפריד בין הפירות לירקות המאוחסנים בקירור.

אפשר לאחסן ירקות חתוכים בקופסאות פלסטיק סגורות במקרר, אולם יש לזכור כי כאשר התוצרת חתוכה, היא מאבדת ויטמינים ומינרלים. פירות וירקות כגון בצל, תפוח אדמה, אבוקדו, קיווי ועוד, שאפשר לאחסן במזווה, מומלץ שלא לארוז בשקיות פלסטיק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר