שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

לולה לכלא: נשיא ברזיל לשעבר נידון ל־9.5 שנים

דה סילבה צפוי לערער על ההכרעה - ושוקל התמודדות על הנשיאות בשנה הבאה

צילום: דה סילבה // צילום אי.אף.פי //  ,
צילום: דה סילבה // צילום אי.אף.פי //

נשיא ברזיל לשעבר לתשע שנים וחצי בכלא: לואיס אינסיו (לולה) דה סילבה הורשע אתמול באישומי שחיתות ונידון לקרוב לעשור מאחורי הסורגים.

לולה, שנחשב לנשיא פופולרי במהלך שתי הקדנציות שלו, שהסתיימו ב־2011, הכחיש את הטענות כי קיבל שוחד בשווי 1.2 מיליון דולר מחברת הנדסה ששיפצה עבורו דירת חוף. בתמורה, סיפק לולה לחברה זכייה במכרז ממשלתי של חברת הנפט, במסגרת שערוריית השחיתות של חברת הנפט הממשלתית "פטרובראס". השופט סרג'יו מורו ציין כי לולה יישאר חופשי עד סיום הליכי הערעור. לאורך כל הדרך טען לולה כי המשפט שהתנהל נגדו נבע ממניעים פוליטיים.

בתקופה האחרונה לולה רמז כי הוא עשוי לשוב ולהתמודד בבחירות שיתקיימו בשנה הבאה כחלק ממפלגת הפועלים בה הוא חבר. אם הערעור של דה סילבה יתקבל והוא יזוכה, הוא יוכל להתמודד שוב בבחירות. 

נזכיר כי לולה הואשם בקבלת שוחד במסגרת פרשת השחיתות הגדולה בתולדות ברזיל, שהובילה לחקירה של המשטרה הפדראלית. החקירה, שהחלה לפני שלוש שנים, הובילה לכתבי אישום נגד פוליטיקאים רבים. נוסף על שוחד, לולה נחשד בהלבנת כספים, שימוש לרעה בסמכויות ושיבוש הליכי משפט. 

יורשתו של לולה בתפקיד, הנשיאה דילמה רוסף, הודחה בשנה שעברה מתפקידה על רקע האשמות כי ניצלה את מעמדה באופן לא ראוי. מחליפה, סגנה מישל טמר, נחשד גם הוא בעבירות שחיתות ועשוי לעבור הליך הדחה דומה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר