שרלוט הלידיי, אוסטרלית בת 30, ילדה בחודש אפריל האחרון אחרי תשעה חודשי היריון, את צ'ארלי, תינוק קטן וחמוד שכל בדיקות האולטראסאונד הראו שהכל אצלו כשורה ולא צפויות בעיות בלידה. ואכן, אחרי לידה קלה, עד כמה שלידה יכולה להיות קלה, זכתה שרלוט לאחוז בבנה הראשון. אלא שמבטיהם של הנוכחים בחדר הלידה בישרו לה שהיא, בעלה והתינוק שאך זה נולד עומדים להתמודד מול קשיים רבים.

המום עלול להוביל לבעיות שמיעה ושיניים" // צילום: פייסבוק
"המיילדת הניחה את התינוק שלי עלי", מספרת האם הטרייה על הפעם הראשונה בו אחזה את התינוק שלה, "פניו היו מוטות הצידה, כך שאני לא יכולתי לראות אותו אך כל שאר הנוכחים יכלו לראותם. מהמבט שלהם הבנתי שמשהו אינו כשורה".
צ'ארלי נולד עם שפה שסועה חריג, מה שגרם לו לעיוות קשה באף וכן בחך. העיוות הזה, שתינוקות רבים נולדים אתו אך מאוחר יותר מנותחים על מנת לתקן את המום, עשוי להוביל לבעיות בשמיעה, בצמיחת השיניים ולסיבוכים אחרים. גם צ'ארלי צפוי לעבור ניתוחים כאלו בחודשים הקרובים על מנת להקל את חייו בהמשך.

הריון תקין, את המום גילו רק בלידה. שרלוט וצ'ארלי // צילום: פייסבוק
תחילה דאגו הוריו של צ'ארלי כי המום ממנו הוא סובל עשוי להקשות עליו לאכול, אך הרופאים מיהרו לחברו לצינורות הזנה שעשו את העבודה: מאז נולד, גדל צ'ארלי וכעת הוא שוקל יותר מ-4 ק"ג וגבה לכדי 54 ס"מ. זמן קצר אחרי שנולד, פתחה אמו קבוצה בפייסבוק בשם Charlie’s Journey בו קראה להורים לילדים שנולדו עם שפה שסועה לשתף את חוויותיהם. לקבוצה גם הצטרפו ילדים שנולדו עם שפה שסועה ומאז עברו ניתוחים כדי לתקן את המום, עדות חיה לכך שגם אם בתחילת הדרך הסיטואציה לא נראית פשוטה, בסוף הכל מסתדר.
לאחרונה העלתה שרלוט תמונה בה נראה צ'ארלי מחייך, ולמרות הפה שלו שלא התפתח כראוי, האושר נראה היטב בעיניו. "סוף סוף הצלחתי לתפוס אותו מחייך", כתבה שרלוט. "היה מדהים לראות אותו מחייך", סיפרה לכלי תקשורת מקומיים שהתעניינו בילד שלמרות הכל מצא את הכוחות לחייך. לפני כמה ימים הרופאים הצליחו לנתק את צ'ארלי מצינורות ההזנה וכעת הם מקווים שיוכלו לנתחו על מנת לתקן את המום.