שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

מכבי פ"ת תתבע מאות אלפי יורו מדוס סנטוס

זאת למרות פסיקת הבורר עו"ד צבי רוזן, שקבע כי הבלם הברזילאי הוא שחקן מכבי חיפה והחוזה עימו יכובד • הירוקים החתימו את המגן ארנסט מאבוקה לשנתיים תמורת 230 אלף יורו לעונה: "מתרגש מאוד"

דוס סנטוס. מכבי פ"ת לא מוותרת עליו בקלות // דוס סנטוס. מכבי פ"ת לא מוותרת עליו בקלות ,
דוס סנטוס. מכבי פ"ת לא מוותרת עליו בקלות // דוס סנטוס. מכבי פ"ת לא מוותרת עליו בקלות

שביעות רצון במכבי חיפה מפסיקת הבורר עו"ד צבי רוזן, שלפיה אליסון דוס סנטוס הוא שחקן הקבוצה והחוזה עימו יכובד. במועדון הירוק הבהירו כי לא היה להם ספק בעניין, אך הם שמחים שהבלם הברזילאי ימריא היום עם הקבוצה למחנה האימונים בידיעה כי הבוררות מאחוריו. 

עם זאת, במכבי פ"ת לא מתכוונים לוותר בנושא, והקבוצה הודיעה כי תגיש באמצעות עו"ד יוסי גאייר תביעה אישית נגד השחקן בסך מאות אלפי יורו בגין פיצויים ונזקים שנגרמו למועדון. ההחלטה של פ"ת מתבססת על כך שהבורר קבע בפסיקתו שהתנהלותו של השחקן לא היתה כשרה ורשם בסעיף 37: "לאחר שקלול העדויות לפניי, ולאחר שעיינתי היטב בטענות הצדדים בעניין זה, אני קובע כי אכן באותה פגישה של ינואר 2017 הוסכם בעל פה בין הצדדים כי ככל שהשחקן יישאר בישראל, הוא ישחק בשורות מכבי פ"ת בעונת 2017/18 בשכר של 200 אלף יורו לעונה".

עוד כתב הבורר: "אני קובע כי השחקן התנהל והתנהג כלפי הקבוצה בחוסר תום לב כאשר השלה אותה לחשוב כי ישחק בשורותיה בעונת 2017/18, בהציגו מצג כי לחיצת ידו מחייבת כהסכם. אם בדעת הקבוצה להגיש תביעה שכנגד, לרבות צירוף השחקן כנתבע נוסף, היא תהיה רשאית לעשות זאת בתוך 30 יום מקבלת פסק בוררות ביניים זה, והנתבעת והשחקן יהיו רשאים להגיש כתב תשובה בתוך 30 יום מקבלת התביעה שכנגד". 

מהנהלת פ"ת נמסר: "אנו סומכים את ידינו על הבורר ושמחים שהוא קבע שהעדות שלנו אמינה". במכבי חיפה הבהירו כי ימשיכו לעמוד מאחורי דוס סנטוס בכל הקשור לתביעה, וכי אין להם ספק בכשרות העסקה.

בתוך כך, חיפה הודיעה אתמול רשמית על החתמתו של המגן הניגרי ארנסט מאבוקה על חוזה לשנתיים תמורת 230 אלף יורו לעונה. "אני מאוד מתרגש וכבר מחכה לשחק את המשחק הראשון שלי במכבי. אתן את כל כולי, אני רוצה להחזיר לאוהדים את הגאווה", אמר מאבוקה לאתר המועדון לאחר החתימה, וגם הוא ימריא עם חבריו החדשים למחנה האימון בפולין. 

כמו כן, גילי ורמוט סיכם על חוזה חדש לשנתיים בכרמל, וגם המגן רז מאיר, שחזר מהשאלה בהפועל אשקלון, חתם על חוזה לשתי עונות. הבלם/מגן הצעיר שי בן דוד חתם על חוזה חדש לשלוש שנים, ומגן נוסף שימריא עם הקבוצה הוא סאן מנחם, שהחליט להישאר בקבוצה למרות הגעתו של עומרי בן הרוש. "אני אוהב את המועדון ושמח להמשיך במכבי חיפה", אמר מנחם, שהחזיק בהצעה מבני יהודה.

בחיפה הביעו שביעות רצון מכך ש־6,200 אוהדים חידשו את המינוי לקראת העונה הבאה, שכן מדובר בעלייה של שבעה אחוזים לעומת התקופה המקבילה אשתקד.

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר