שופטי בג"ץ הכריעו היום (ראשון) כי לא תפתח מחלקה המטו-אונקולוגית נוספת בבית החולים שערי צדק ובכך למעשה דחו את תביעת ההורים. "לא מצאנו עילה לתת צו על תנאי בעניין פתיחתה של מחלקה המטו-אונקולוגית בבית החולים שערי צדק", נכתב בהחלטת השופטים. ההחלטה התקבלה לאור התנגדות הרופאים עצמם, ההורים וההסתדרות הרפואית. עם זאת ציינו כי המדינה לא מתנגדת למתווה הזה.
חבר השופטים יורם דנציגר, עוזי פוגלמן ונועם סולברג גילו הבנה לרגשות ההורים כשכתבו "הסבל והמצוקה שהביעו לפנינו ההורים שילדיהם נאבקים במחלה הארורה נוגעים ללב, ואנו משוכנעים כי הם חותרים להשגת הטיפול המיטבי עבור ילדיהם".
השופטים קבעו כי ההורים והרופאים התנגדו לצו על תנאי שבמסגרתו יועברו 3-2 רופאים לבית החולים שערי צדק, והוסיפו שהם מאמינים שאם הוא ייצא לפועל המדינה תעמוד בהתחייבויותיה: "אנו תקווה שעל אף התוצאה המשפטית שאליה הגענו, תימצא הדרך להושטת הטיפול הרפואי המיטבי לילדים החולים, שהם אלה שעומדים במוקד העניין שלפנינו". במהלך הדיון חזר ואמר בית החולים שערי צדק כי יש לו מנדט לקלוט רופאים, ואין צורך באישור של משרד הבריאות לשם כך.
"ליצמן: ליבי וראשי נתונים לטובת הילדים"
ממשרד הבריאות נמסר כי המשרד מקבל את הכרעת הדין "וימשיך להיות מחוייב למתווה שהוצע על ידי בג"ץ". עוד קרא המשרד לכל הצדדים "להמשיך לחזק את המחלקה בהדסה כדי שתהיה חזקה, מקצועית ומובילה".
שר הבריאות יעקב ליצמן הודה לשופטי בג"ץ "שהביאו להכרעה בפרשה הכאובה הזאת. ליבי וראשי נתונים לטובת הילדים ובריאותם ונעשה כל מאמץ שיקבלו את הטיפול הטוב ביותר ונמשיך לפעול לחיזוק מערכת הבריאות הציבורית".
הורי הילדים החולים הגיבו להחלטה ואמרו כי "פסק הדין מבטיח את המתווה בשערי צדק, ובנוסף מאפשר לשערי צדק לפעול מעבר למתווה וללא ההגבלות שבו, בכפוף לרישיונות הקיימים לו כבר כיום".
אורי יקיר אביה של עדי בת הארבע החולה בלוקמיה, אמר: ״אנו רואים בפסק הדין פתח ותקווה לפתרון אמתי בשערי צדק. אנחנו נמשיך במאבקנו הצודק בכדי להבטיח שמשרד הבריאות לא יתנקם בבי״ח שערי צדק ואכן יאפשר לו להרחיב את הפתרון עבור כל ילדי ירושלים החולים בסרטן. כל שנותר לנו לקוות שבי״ח שערי צדק יהיה אמיץ מספיק מחד, ומשרד הבריאות יהיה הוגן מנגד כך שתפתח יחידה המטו אונקולוגית ראויה בירושלים״.
ההורים ציינו עוד כי בג"ץ בהחלטתו הסיר את המגבלות שהיו בצו על תנאי ולא הגביל את משך עבודתם של הרופאים עד לסוף השנה ולא הגביל את יכולתם לטפל רק בילדים שהיו לפני כן בהדסה. עם זאת נראה שלאור הלחצים שהיו מצד משרד הבריאות על שערי צדק נראה שהרופאים המתפטרים לא ימהרו לעבור לעבוד שם ועורכת דינם אורנה לין מסרה כי הרופאים לא ייקלטו בשערי צדק.
מנכ"ל שערי צדק: "בית החולים נענה לפניית הרופאים בתום לב"
פרופ' יונתן הלוי מנכ"ל שערי צדק, הגיב להחלטת בג"ץ ואמר כי ״שערי צדק מכבד את החלטת בית המשפט הגבוה לצדק. עם פרוץ הסכסוך בין רופאי המחלקה ההמטו-אונקולוגית לילדים בהדסה והנהלת המוסד, ומשהסתבר כי אובדן האמון של הרופאים בהנהלת הדסה מוחלט, נענה שערי צדק לפניית הרופאים ובקש בתום לב, ללא כוונה לרווח משני כלשהו ותוך ידוע שר הבריאות, לסייע במציאת פתרון למשבר".
פרופ' הלוי הוסיף כי לצערו, "עמדת משרד הבריאות כלפי הרופאים, הורי הילדים המוחים ושערי צדק, לוותה ללא צורך בכוחנות נטולת חמלה אשר פרטיה הובאו גם בפני שופטי הבג"ץ, והביאה לכך שעד היום לא נמצא פתרון למשבר חסר התקדים בתולדות הרפואה בישראל. התחושה של עמידה מנגד מבלי לסייע בפתרון משבר אנושי כה קשה כאשר בידי שערי צדק לתרום לפתרונו כפי שהאתיקה ושבועת הרופא מחייבים, היא תחושה קשה והשיקולים שהנחו את הריבון בהתנהלותו מתמיהים וזאת על דרך ההמעטה״.