משדרים עסקים כרגיל: יום אחרי שערב הסעודית ושלוש מדינות נוספות החליטו להמשיך בחרם על קטאר, ברחובות דוחא מצב הרוח דווקא מרומם. על פי "רויטרס", אור לאתמול התקבצו צעירים בבירה ליד תמונת ענק של האמיר, שייח' תמים בן חמד א־ת'אני, והחלו לחתום עליה.
כמו כן, בתקשורת המקומית דווח כי מאות מנסים להירשם לצבא, והרשתות החברתיות מוצפות בפוסטים נגד המדינות המחרימות. כזכור, ערב הסעודית, בחריין, מצרים ואיחוד האמירויות הערביות הטילו את החרם לפני כחודש בטענה שהנסיכות מערערת את היציבות באזור.
הן אף הציבו לה רשימה של 13 דרישות. בין היתר, עליה לצמצם את תמיכתה באחים המוסלמים, להביא לסגירת רשת אל־ג'זירה ולהוריד את דרג היחסים עם איראן.
ביום רביעי הודיעו שרי החוץ של ארבע המדינות כי החרם יישאר בעינו לנוכח התשובה השלילית מקטאר. לפי ניתוח של "רויטרס", אף שכעת צפויה הנסיכות להיות תחת לחץ הולך וגובר, נראה כי היא לא תושפע בזמן הקרוב באופן מהותי, בין היתר משום שהיא כבר הצליחה למצוא נתיבי סחר ימיים חלופיים שעוקפים את החרם, הזרימה כספים לחשבונות בנק מקומיים והודיעה על הגברת הפקת גז, מה שעשוי להעשיר אותה עוד יותר.
על־פי רויטרס, המצב בחודש האחרון מלמד שלקטאר עשוי להיות אורך נשימה של חודשים או אף שנים תחת משטר הסנקציות, גם אם ערב הסעודית תממש את השלב הבא באיומיה ותמשוך כספים מחשבונות בנקים קטאריים או תטיל חרם משני על מי שעוסק עימה.
"כל עוד אנחנו יכולים להמשיך למכור את המוצרים שלנו, אנחנו יכולים לשרוד לאורך הרבה מאוד זמן. רק אם ימנעו מאיתנו ייצוא של גז אנחנו ניפגע, אבל אז גם יהיה משבר עולמי", אמר בנקאי בכיר ל"רויטרס".
בתוך כך, המדינה קיבלה חיזוק אתמול דווקא מארה"ב כאשר נודע כי הרשויות האמריקניות פטרו את חברת התעופה קטאר איירווייז מיישום "איסור הלפטופים", שבמסגרתו נאסרה נשיאת מכשירים אלקטרוניים גדולים בכבודת היד בטיסות לארה"ב.