שעות לפני שהמגשר במשבר בבית החולים הדסה יודיע האם ואיך יסתיים הגישור נראה שהגישור קורס והצדדים שבים ומטיחים האשמות הדדיות.
מחר (שלישי) בבוקר תחזור עתירת ההורים לפתיחת מחלקה בשערי צדק לדיון בבית המשפט העליון. ההערכה היא כי גם אם לא תושג הסכמה על ידי המגשר הוא יגיש לבית המשפט המלצות משלו כיצד ניתן לתת טיפול רפואי טוב לילדים חולי הסרטן בירושלים.
"משרד הבריאות ופרופ' רוטשטיין הם האחראים למשבר ולסיכול כל אפשרות לפתור אותו, בשל שיקולים של התחשבנות אישית, יהירות, אטימות ואדישות מוחלטת לגורלם של הילדים החולים ומשפחותיהם", מאשימים הרופאים ומציינים כי אמת זו התגלתה למגשר השופט בדימוס אליקים רובינשטיין.
"מכוונים לבית המשפט העליון"
"כישלון הגישור מונח כולו לפתחם של משרד הבריאות ופרופ' רוטשטיין שהפרו כל כלל אפשרי, הדליפו מתוך ההליך, כדי להכשילו, והשתמשו בכל סילוף ושקר אפשרי, בכל הכפשה הסתה והשמצה נגד הרופאים", אמר.
הרופאים ביקשו להודות למגשר שהקדיש ימים ארוכים ללימוד הסיבות למשבר ולניסיונות להביא לפתרון וביקשו להתנצל בפני ההורים "שותפינו למאבק" והילדים. "אנחנו מצטערים צער רב שלא יכולנו לכוחות שעמם אנו מתמודדים. אנחנו משליכים את יהבנו על בית המשפט העליון שידון מחר בעתירה", מסרו.
שר הבריאות יעקב ליצמן מאשים את הרופאים בכישלון הגישור. "הצענו בהליך הגישור מספר מתווים שיש בהם כדי לתת מענה לצרכים השונים שעלו מצד ההורים והרופאים במהלך הגישור, אולם כל אחת ואחת מההצעות שהצענו, נדחו על הסף על ידי הרופאים", אמר השר.
במכתב ששלח למגשר רובינשטיין ציין שכל גורמי המקצוע במשרד הבריאות חיוו את דעתם כי פיצול של המחלקה הוא "משפט שלמה" שיגרום לכך שבירושלים יפעלו שתי מחלקות בינוניות ולא אחת טובה, " לאורך זמן - הדבר יפגע אנושות באיכות הטיפול לילדי ירושלים ובבריאותם".
השר חשש מהמסר שמעביר מאבק רופאים שכזה וטען שפתיחת מחלקה בשל לחצים מצד רופאים "יביא לכאוס ואובדן שליטה ניהולית ורגולטורית במערכת".
עוד כתב כי "משרד הבריאות רואה בחומרה את מערכת ההסתה הנוראית נגד בכירי משרד הבריאות ונגד שר הבריאות וקורא לכל הצדדים לגלות אחריות ציבורית ולשנות את השיח הקשה והמתלהם".
"משבר הדסה ילמד בשנים הבאות"
ביטויים קשים ומתלהמים הביע דווקא מנהל הדסה פרופ' זאב רוטשטיין כלפי הרופאים: "משבר הדסה הוא נושא שילמד גם בשנים הבאות. כולנו מכירים את תסמונת שטוקהולם, כשהנשבים נקשרים אל השובים שלהם, וגם את תופעת הכתות כשאיש אחד מסוגל לקחת אחריו קבוצה גדולה של מאמינים".
"אלו כולן תופעות שלאדם מבחוץ נראים לא הגיוניים. אנחנו בהדסה ללא ספק בתרחיש לא הגיוני, כשקבוצת רופאים, אחיות, סוציולוגים ופסיכולוגים החליטו כולם לעבור מעבר לכביש לבית חולים אחר", אמר היום בכנס הבריאות של לשכת סוכני ביטוח.
כאמור מחר תגיע העתירה שוב לבג"ץ. בפני השופטים יעמדו המלצות המגשר והם יכולים גם להציע פתרון משלהם או להכריע כי החלטת משרד הבריאות היא במתחם הסבירות ואין סיבה להתערבות בנושא. בדיון הקודם הם רמזו לצדדים כי פתרון לא מוסכם עלול להיות למורת רוחם של חלק מהצדדים.
"במקום מלחמות - יש למצוא מענה"
פרופ' ליאוניד אידלמן, יו"ר ההסתדרות הרפואית, ציין: "התאכזבנו מאוד לקבל את הודעת משרד הבריאות שסתמה את הגולל על הגישור במשבר כל כך חריף וכואב זה. הרי חוזרת ומדגישה שאין תחליף בלבד גישור למציאת פתרון מידי לילדים החולים. משרד הבריאות לא פותר שום בעיה בהודעה מצערת זו. במקום לנהל מלחמות במטרה לנצח ולכופף כל צד אחר, יש למצוא מענה הולם ודחוף לילדים החולים".
"לשיטתנו אין פתרון ריאלי ללא שילוב בו של בית החולים שערי צדק. העמדה שהוצגה על ידי משרד הבריאות כעמדה מקצועית אינה חד משמעית ועמידה עיקשת על עמדה זו לא מאפשרת שום התקדמות, וזה מה שהביא לכשלון הגישור. אנו מתקוממים נגד קמפיין השמצות כלפי הרופאים המסורים והמקצועיים ודורשים להפסיק לאלתר השתלחות ברופאים", ציין אידלמן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו