השחקנית גל גדות והבמאי ערן ריקליס הם בין המוזמנים הטריים להצטרף לאקדמיה האמריקנית לקולנוע, המחלקת מידי שנה את פרסי האוסקר.
האקדמיה הכריזה על 774 מוזמנים חדשים להצטרף לשורותיה כחברי אקדמיה, על פי חלוקה של שחקנים, במאים, מפיקים, מלחינים, מעצבי תפאורה, עורכים וכדומה. המעמד הרם הוא מעצם כך שאלו הם המצביעים בטקס האוסקר בקטגוריות הקשורות לשיוך שלהם באקדמיה.
נוסף לגדות וריקליס, שסרטו "שליחותו של הממונה על משאבי אנוש" זכה בחמישה פרסי אופיר ב-2010 והיה הנציג של ישראל לטקס האוסקר בקטגורית הסרט הזר הטוב ביותר, גם המלהקת יעל אביב והבמאית התיעודית הילה מדליה הן בין הישראלים שקיבלו את הכבוד לקבל הזמנה להצטרף לאקדמיה.
הבמאי ערן ריקליס // צילום: מאיר פרטוש
כזכור, האקדמיה התמודדה בשנה שעברה עם ביקורת חריפה על כך שהמועמדים לטקס האוסקר הם לבנים ואינם מגוונים אתנית ומאז פועלת לשנות זאת. בהודעה החגיגית על המוזמנים החדשים התפארו באקדמיה בכך ש-39% הן נשים ו-30% הם ממוצא אתני.
לצד גדות הוזמנו גם שחקנים כמו דוויין "דה רוק" ג'ונסון, קריסטן סטיוארט, כוכבי סרטי גיבורי העל של מארוול - כריס אוונס, כריס המסוורת' וכריס פראט וכוכב "בנות" ו"מלחמת הכוכבים: הכוח מתעורר" אדם דרייבר והזמרים ג'סטין טימברלייק וניק קייב. המוזמנת המבוגרת ביותר היא בטי ווייט בת ה-95 והצעירה ביותר היא אל פאנינג בת ה-19.
בשנים האחרונות הצטרפו לאקדמיה נציגים ישראלים כמו הבמאים ארי פולמן ויוסף סידר ואמן הסאונד ניב אדירי, שזכה באוסקר ב-2013 כחלק מצוות הסאונד של הלהיט הקולנועי "כוח משיכה".
בין הנתונים הנוספים שפרסמה האקדמיה: נציגים מ-57 מדינות שונות, עלייה של 359% בנשים מוזמנות בהשוואה לשנת 2015 ושל 331% במוזמנים ממוצאים מגוונים ו-94 מצטרפים שהיו מועמדים בעבר לאוסקר.
"אנו גאים להזמין את המחזור החדש ביותר לאקדמיה", אמרה הנשיאה שריל בון-אייזקס, "קהילת הקולנוע היא מה שאנו מייצרים מתוכה והאחריות היא על כולנו לוודא שפנים וקולות חדשים ייראו ויישמעו ולתת הזדמנות לדור הבא כפי שבעבר נתנו לכל אחד מאיתנו הזדמנות".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו