פסק דין תקדימי: שכר השוטרים והסוהרים יושווה לשכר משרתי קבע

בית הדין האזורי לעבודה קבע כי על ועדת המעקב להתכנס שוב ולהחליט ממתי להחיל את השוואת השכר

סוהרים // צילום: משה שי

בשורה משמחת לאלפי השוטרים והסוהרים בישראל: בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב קבע אתמול כי על ועדת מעקב מיוחדת להתכנס שוב, ולהחליט ממתי להחיל את השוואת השכר של השוטרים והסוהרים - כולל הגמלאים - לאלה של אנשי צבא הקבע.

בשנת 1979 החליטה הממשלה על השוואת תנאי השכר של השוטרים והסוהרים לאלה של אנשי צבא הקבע. לצורך יישום החלטה זו, הורתה הממשלה על הקמת ועדת מעקב בהרכב של נציגים מנציבות שירות המדינה, האוצר ומשרד הפנים. 

טענתם של השוטרים והסוהרים מתייחסת להסכם שנחתם בין האוצר לבין צה"ל, שהעניק למשרתיו ב־2006 תוספת של 6% פיצוי בגין "היעדר ביטחון תעסוקתי". המדינה התנגדה לכך, בטענה שבמשטרה ובשב"ס קיים ביטחון תעסוקתי גדול יותר בהשוואה לצה"ל. לאור דרישת השוטרים והסוהרים התכנסה ועדת המעקב, ועקב חילוקי דעות בין חבריה לא הגיעה להחלטה.

השופט אורן שגב מתח ביקורת על עמדת המדינה ועל התנהלות הוועדה. לדעתו, "אין לוועדת המעקב הסמכות להרהר אחרי החלטת הממשלה ולהחליט אם להחילה על שכר השוטרים והסוהרים, אלא כיצד להחילה".  לדעת השופט, העובדה שהוועדה לא הגיעה להחלטה בגלל חילוקי דעות "היא מצב שלא ניתן לקבלו, שכן אין לוועדת המעקב הפררוגטיבה שלא להחליט". בתוצאה הסופית קבע השופט כי הדיון יחזור לוועדת המעקב, שתדון כיצד ליישם בפועל את החלטת הממשלה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר