מלפפון יפני, מיני־אבטיח - והפלפל החריף בעולם

פיתוחים חקלאיים כחול־לבן יוצגו בתערוכת "פרש אגרו משוב" בת"א • המארגנים: "אנחנו מאמינים בחקלאות הישראלית ורוצים להעצים אותה"

האם הירק טרי? הפרי איכותי? נבדוק באפליקציה // צילום: AclarTech

התערוכה הבינלאומית השנתית הגדולה והוותיקה בישראל לשיווק תוצרת חקלאית תיפתח מחר בגני התערוכה בתל אביב. 

בתערוכה, שתיערך מחר ומחרתיים, יתקיימו כנסים מקצועיים וכן ייחשפו עשרות זנים של פירות וירקות חדשים. לידי "ישראל היום" כבר הגיעו החידושים, שמהם עולה כי בצלחת הישראלית צפוי קיץ צבעוני, מתוק, ועם זאת פרקטי.

אבטיח מיני לה'ויה 

זן חדש של אבטיח, בשם "לה'ויה", בגודל בינוני של 6 ק"ג, המיועד למשפחות קטנות יחסית, צפוי להגיע אלינו הקיץ. לה'ויה הוא אח אמצעי לאבטיח "מקסימה" ששוקל עד 10 ק"ג, ולאבטיח "אנה" הקטן. מאחורי ייצור הזרעים של שלושתם עומדת חברת אורג'ן זרעים.

מלפפון יפני

החברה תציג בתערוכה גם מלון חדש, מזן טל רענן, שפותח השנה ומתייחד במתיקות גבוהה ובחיי מדף ארוכים. המלון פופולרי במיוחד בארה"ב בשל מתיקותו הרבה. צבע קליפתו הוא אפור־לבן וציפתו ירוקה, בשונה מהציפה הכתומה הרגילה. לצידו יוצג מלון מסוג אננס, מתוק במיוחד, וגם לו חיי מדף ארוכים. מלון "אנג'ל", פיתוח חדש של חברת הזרע, מכיל כ־90 אחוז מים ומשמש מקור עשיר במיוחד למינרלים. 

בתחום העגבניות תוצג עגבניית "שלהבת", שקיבלה את שמה המקומי בשל צבע האשכול, המשתנה בגווניו, אשר מזכיר שלהבת להבה. מדובר בזן עגבנייה בסגמנט קוקטייל שאשכולותיו נקטפים בקלות. כמו כן, אפשר לגדל אותו כל השנה. 

עגבניית דורה 

המתחרה של "שלהבת" היא עגבניית "דורה", של חברת "הזרע" - עגבנייה שמתקלפת בקלות, ממש כמו מלפפון או גזר. הדורה היא עגבניית תמר (רומא) גדולה בצורת ביצה, חלקה מאוד. גם עגבניית "אשכול" של א.ב זרעים תוצג לראשונה, זן מתוצרת הארץ עם מוצקות פרי גבוהה ושימור גבוה מפני ריסוסים. 

גם עגבניית "זוהרה", פיתוח ישראלי של חברת מכתשים שמגיע מנתיב העשרה, מתכוננת להופעת הבכורה. מדובר בעגבנייה עשירה בליקופן, נוגד חמצון בעל תכונות מניעה של מחלות שונות. 

נציג המלפפונים בתערוכה הוא ארומטו, מלפפון יפני איכותי, נגיס וטעים, פיתוח של חברה הזרע. הארומטו הוא זן שפריו מוצק, בעל מרקם חלק וצבע פנימי ירוק. 

לצד העגבניות והמלפפון, הסלט הקיצי יזדקק גם בוודאי לפלפלים. כך מגיע אלינו זן פלפל חדש בגוני אדום בשם "יזיר", שבשל עמידות לנמטודות (תולעי קרקע קטנות התוקפות את שורשי הצמח ומחלישות אותו), מתאים לתקופת הגידול באביב־קיץ. 

הגרסה הישראלית ל־Trinidad Scorpion

לאמיצים בלבד יוצג פלפל מהחריפים בעולם, שגדל בישראל. המומחים לפלפלים חריפים במיוחד, קובי ועופרה זיו־אב ממושב עין יהב, מטפחים בשנה האחרונה את הגרסה הישראלית ל־Trinidad Scorpion, שחריף פי חמישה מפלפל הבנרו. לדברי זיו־אב, מתנדבים שהעזו לנסות את הפלפל הישראלי החדש דיווחו על חוויה עוצרת נשימה. 

בגזרת החידושים הטכנולוגיים תוצג בתערוכה אפליקציה חדשה שיודעת לנתח את איכות הפרי, בשלותו ורעננותו, על בסיס תמונה בלבד. האפליקציה, AclaroMeter, עובדת כך שהקונה מצלם את הפרי או הירק ומקבל בתוך כמה רגעים את דירוג האיכות שלו. 

יו"ר תערוכת אגרו משוב, חיים אלוש, אמר: "אנו מאמינים בחקלאות הישראלית ורוצים להעצים אותה. אנחנו מזמינים את הקהל הרחב לבוא ולהשתתף בתערוכה, ולראות את הפיתוחים החדשים ביותר בתחום".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר