העיתון "וול־סטריט ג'ורנל" הודיע שלשום על פיטוריו של בכיר כתביו לענייני חדשות חוץ, ג'יי סולומון, לאחר שסוכנות הידיעות אי.פי חשפה כי היה מעורב בעסקאות שכללו מכירת נשק לממשלות זרות. את העסקאות ביצע לכאורה עם פארהד אזימה, איל הון ממוצא איראני שסחר בנשק עבור ה־CIA והיה אחד ממקורותיו של סולומון.
אזימה, שעשה את הונו בעסקי תעופה, היה המושא של כתבת תחקיר של אי.פי, שבמהלכה גילתה הסוכנות התכתבויות שלו עם סולומון כמו גם הסכם על "Denx" שבו שמו של העיתונאי הוזכר כבעל מניות.
"נחרדנו מהפעילות ומהשיפוט הלקוי של סולומון", אמר בתגובה דובר העיתון, סטיב סברינגהאוס, "בעוד החקירה שלנו נמשכת, הגענו למסקנה כי סולומון נכשל במחויבותו האתית בתור עיתונאי, כמו גם בסטנדרטים שלנו". סולומון עצמו הודה כי "עשה טעויות", אך התעקש כי מעולם לא נכנס לעסקים עם אזימה ולא התכוון לעשות כן.
"אני מבין שההתכתבויות עשויות ליצור רושם כאילו הייתי מעורב בעניינים מטרידים מאוד", אמר, "אני מתנצל בפני הבוסים והקולגות שלי ב'ג'ורנל'".
חשוב לציין כי לא ברור אם סולומון קיבל בפועל רכוש או כסף מאזימה, וכי החברה עצמה פורקה בשנה שעברה מבלי שרשמה הישגים של ממש.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו