שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

שועל, כביש מסוכן לפנייך!

החברה להגנת הטבע בשיתוף אפליקציית Waze מיפתה את רשימת הכבישים המסוכנים ביותר לחיות הבר בישראל • אז איפה לא כדאי להן להסתובב?

שועל בר. איפה לא כדאי לו לחצות את הכביש? // צילום ארכיון: משה שי // שועל בר. איפה לא כדאי לו לחצות את הכביש? // צילום ארכיון: משה שי ,
שועל בר. איפה לא כדאי לו לחצות את הכביש? // צילום ארכיון: משה שי // שועל בר. איפה לא כדאי לו לחצות את הכביש? // צילום ארכיון: משה שי

החברה להגנת הטבע מציגה: 15 הכבישים הכי מסוכנים בישראל לחיות הבר, בהם יש הכי הרבה מקרי דריסות של בעלי חיים. בשלושת המקומות הראשונים: כביש 2, כביש 6 וכביש 1. 

לפני מספר חודשים, יצאו החברה להגנת הטבע ו – Waze במיזם חדש למען הצלת חיות הבר בישראל, במסגרתו הם פנו לציבור בבקשה שידווח באפליקציה הפופולארית על חיות בר דרוסות בכבישי הארץ, על מנת שהחברה להגנת הטבע תוכל להכין מיפוי מדויק של הכבישים המסוכנים ביותר לחיות הבר, כלומר שיש בהם את כמות הדריסות הגדולה ביותר, ולפעול להורדה וצמצום של הדריסות. 

הכי מסוכן - כביש 2 עם למעלה מ-700 דריסות // צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע

עד לימים האחרונים, בששת החודשים שחלפו מאז תחילת קבלת הדיווחים, התקבלו באפליקציה הפופולארית למעלה מ – 12 אלף דיווחים על בעלי חיים דרוסים, ממוצע של יותר מ – 2000 דיווחים לחודש. 

במקום השני - כביש 6 (חוצה ישראל) // צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע

לאחר סינון כבישים עירוניים וכבישים שעוברים בשטח בנוי בעיקרו, בנתה החברה להגנת הטבע את המיפוי הבא:  הלכה למעשה, הכביש המסוכן ביותר בישראל לחיות בר – על פי כמות הדריסות בכל ק"מ של כביש הוא כביש 2 (כביש החוף, כביש תל אביב – חיפה), עם קצת למעלה מ- 700 דריסות; לאחר מכן כביש 6 (חוצה ישראל) עם 700 דריסות, כביש 1 (תל אביב – ירושלים) עם 600 דריסות, כביש 5 (חוצה שומרון) עם 550 דריסות וכביש 443 (ת"א – מודיעין – ירושלים) עם 500 דריסות. 

במקום השלישי - כביש 1 (ת"א-ירושלים) // צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע

שמוליק ידוב, מנהל מרכז היונקים של החברה להגנת הטבע: " המידע המגיע כיום ממשתמשי waze, הינו רב ערך עבור הטבע, והוא ממחיש את עומק בעיית דריסות חיות הבר. אנו זקוקים ומבקשים את המשך ואף הגברת שיתוף הפעולה הציבורי, על מנת לאסוף נתונים נוספים ולגבש דרכי פעולה אופטימליות לצמצום הדריסות ולהצלת חיות הבר". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר