שיא ישראלי בכמות השתלות האיברים: שבעה אנשים עברו ניתוחי השתלת איברים וזכו לחייהם מחדש תוך 24 שעות בבית חולים בילינסון.
משפחותיהם של שני חולים שנפטרו בבית החולים העמק ובבית החולום איכילוב הסכימו לתרום את איברי יקיריהן להצלת חולים אחרים. הניתוחים בוצעו בימים שלישי ורביעי, תוך 24 שעות.
מושתל הלב הוא גבר בן 49 שסבל מאי ספיקת לב קשה. שתי ריאות הושתלו בגבר בן 59 שסבל מפיברוזיס. שני כבדים הושתלו בגברים שסבלו משחמת הכבד – אחד בן 70 שסבל מהפטיטיס B, והשני בן 64 שסבל מכבד שומני. כליה הושתלה ביחד עם לבלב באישה בת 43 שנזקקה להשתלה על רקע סוכרת נעורים.
ד"ר מילון סאוטה, מנהל מחלקת ניתוחי ריאות במערך ניתוחי חזה ולב בבילינסון ומושתל הריאות ויקטור זוהר // צילום: בית חולים בילינסון
ניצן חן (44) סבל מאי ספיקת כליות וקיבל תרומת כליה: "אתמול, ביום ההולדת של אשתי דליה, קיבלתי טלפון מבילינסון שמבשרים לי שנמצאה כליה שמתאימה לי. זה הגיע ממש כמו אות משמיים. אני כבר 13 שנים עושה דיאליזה וממתין להשתלה. עכשיו אוכל לחגוג את החיים עם המשפחה שלי, לנסוע לחו"ל וליהנות".
מושתל ריאה אחד הוא ויקטור זוהר בן ה-62 (בתמונה), שסבל מאי ספיקת ריאות על רקע מחלת ריאות חסימתית: "ברצוני להודות לבורא עולם ולמשפחה שתרמה לי את הריאות והעניקה לי את חיים חדשים. אשמח להכיר אותם – אני מרגיש שאני ההמשכיות שהם".
ד"ר ערן הלפרן, מנהל מרכז רפואי רבין, ציין: "מדובר בשיא ישראלי של הצלת חיים בהשתלות איברים. לא ידוע לי על מקרה דומה בעולם. מבצע בהיקף כזה של 7 השתלות במהלך יממה אחת בלבד יכול להתבצע רק במרכז השתלות ארצי כמו בילינסון, עם צוותי השתלה וחדרי ניתוח מיומנים ומנוסים מאוד".
דן ערבות, מנהל מערך ניתוחי לב-חזה בבילינסון, אמר: "למרות העבודה המתישה סביב השעון, אין כמו הזכות להציל חיים. כשבחרתי בתחום השתלות הלב והריאות, ידעתי שייעוד זה יוביל אותי להתמסרות מלאה וטוטאליות של עבודה סביב השעון, שבת וחג. הרגע בו אני רואה את הלב מתחיל לפעום לאחר השתלה או את הריאות שהופכות ורודות וחיוניות, שווה את כל השעות, הלילות ללא שינה, וכל המאמץ והמחירים שבדרך".
פרופ' איתן מור, מנהל מחלקת השתלות בבילינסון, ציין: "זו ללא ספק פסגת הקריירה וגאווה על כך שבניתי צוות עם מיומנות גבוהה שיכול היה להוציא לפועל מבצע כה מורכב שכולל שתי השתלות כבד, השתלת לבלב-כליה ושתי השתלות כליה ביממה אחת".