תיעוד: ההרס בעיר שכבש דאעש בפיליפינים

העיר שנפלה בחודש שעבר לידי אנשי דאעש הפכה לעיי חורבות בהם משליט ארגון הטרור הרצחני את חוקיו המעוותים

רחוב בעיר מאראווי בפיליפנים // צילום: רויטרס // רחוב בעיר מאראווי בפיליפנים // צילום: רויטרס

כלי התקשורת בפיליפינים פרסמו היום (שני) תצלומים שצולמו מרחפן של הפצצות חיל האוויר הפיליפיני על כוחות דאעש בעיר מאראווי, שנמצאת בשליטת ארגון הטרור, וחושפים את היקף הנזק העצום שנגרם לעיר.

בסרטון וידיאו קצר נחשף כי רוב מרכז העיר ניזוק או נחרב לחלוטין בלחימה בין אנשי ארגון הטרור לחיל הנחתים של הצבא הפיליפיני. 

היום פורסמו שמותיהם של 13 חיילים בצבא הפיליפיני שנהרגו אתמול בקרבות עם דאעש, נתון שמעלה את מספר ההרוגים בקרב כוחות הביטחון של הפיליפנים ל-58, מאז החל הקרב על העיר בחודש שעבר.

הצבא הפיליפיני שולט על רוב שטחה של העיר מלבד מרכזה של העיר בו מתבצרים חמושי דאעש ומופצץ בכבדות על ידי חיל האוויר. על פי נתונים לא רשמיים דאעש הוציא להורג בעיר עשרות בני אדם, ופרסם סרטון בו נראים לוחמיו כשהם מנפצים את אחת הכנסיות בעיר.

 

חיילים פיליפינים ברחובות העיר מאראווי // צילום: רויטרס
חיילים פיליפינים ברחובות העיר מאראווי // צילום: רויטרס

חיילים פיליפינים ברחובות העיר מאראווי // צילום: רויטרס

בעוד היום מציינים בפיליפינים את יום עצמאותם משלטונה של ארצות הברית, פתרון למשבר במאראווי לא נראה באופק בשעה שיותר מ-180 אלף בני אדם כבר פונו מאיזור הקרבות באי הדרומי מינדינאו.

אתמול אמר נשיא הפיליפינים, רודריגו דוטרטה, כי אינו מודע לכל סיוע אמריקני לארצו וכי כל לא פנה לארצות הברית בבקשה לסיוע כפי שדווח בכלי התקשורת ברחבי העולם במהלך סוף השבוע.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר