
גרינבלט, טראמפ ולבני // צילומים: מתי סטרן שגרירות ארה"ב, אי.פי.איי, דודי ועקנין
גורם בכיר בממשל האמריקני מסר ל"ישראל היום" כי אין כל אמת בדיווחים שלפיהם ח"כ ציפי לבני מייעצת לשליח המיוחד ג'ייסון גרינבלט, או ממלאת תפקיד חשוב בניסיונות הממשל לקדם תהליך מדיני בין ישראל לפלשתינים.
הגורם הפנה אצבע מאשימה לאותם גורמים בישראל וברשות הפלשתינית שמפיצים דיווחים כוזבים מסוג זה, ואמר כי דיווחים אלו רק משרתים את אלו שרוצים לחבל בניסיונות האמריקניים לקדם תהליך מדיני.
לדברי אותו בכיר, הדיווחים בישראל מחודש מאי האחרון, שמהם עלה לכאורה שלבני וגרינבלט דנים תכופות על הדרכים לקדם את תהליך השלום, מטעים ומשוללים כל בסיס. הבכיר הקפיד שלא לתקוף את לבני, ואמר כי גרינבלט מעריך אותה אישית, אך הוסיף כי שתי הפגישות שגרינבלט ערך עם לבני היו חלק ממכלול פגישות שערך בשבועות הראשונים בתפקיד, בתקופה שעדיין לא היה שגריר אמריקני בישראל. כמו כן, הגורם הבכיר הדגיש כי לבני, כמו גורמים ישראליים אחרים, היא זו שביקשה להיפגש עם גרינבלט.
"שתי הפגישות עם ציפי לבני היו במסגרת מספר רב ביותר של פגישות שעורך גרינבלט מאז מינויו עם גורמים שונים משני צדי המתרס הפוליטי בישראל, לבקשתם", הבהיר הגורם הבכיר, "הוא לא נפגש איתה מאז הפגישה השנייה ולא מתייעץ עימה בשום צורה שהיא".
הגורם הבכיר תקף ואמר כי יש להבין כי דיווחים כמו זה על לבני וקשריה לכאורה עם גרינבלט מגמתיים. לדבריו, "הן בצד הישראלי והן בצד הפלשתיני יש כאלו שמנסים לפגוע באפשרות שיהיה שלום ולגרום להסטת המאמצים ממסלולם". הוא ציין כי דיווחים מגמתיים מסוג זה "יוצרים נרטיבים שקריים בתקשורת וברשתות החברתיות, כדי להציג מצג שווא על אודות מאמצי הממשל. כשקוראים דיווחים הקשורים לתהליך השלום, חשוב גם לזכור את הניסיונות ליצור נרטיבים כאלו".
לדברי הגורם הבכיר, הפגישה הראשונה בין לבני לגרינבלט היתה ב־24 במארס בוושינגטון, בעקבות פנייה שהגיעה ממנה. הבכיר הוסיף כי בתום אותה פגישה, שהתקיימה ביום שישי בנוכחות שגריר ישראל רון דרמר, הזמין גרינבלט את לבני באופן ספונטני להצטרף למשפחתו לארוחת שבת. הבכיר הדגיש כי גם בעניין זה הדיווחים בישראל חוטאים לעיקר, ואין כל משמעות מיוחדת לכך שלבני סעדה עם משפחתו, שכן היו במקום כ־15 עד 20 מוזמנים. הבכיר הזכיר כי יומיים לאחר הפגישה עם לבני, נפגש גרינבלט עם יו"ר הבית היהודי נפתלי בנט. אגב, גרינבלט צייץ בטוויטר על אודות הפגישות עם שניהם. הפגישה השנייה בין לבני לגרינבלט היתה ב־9 במאי, יחד עם השגריר האמריקני בישראל דיוויד פרידמן, ימים ספורים לפני שנכנס לתפקיד, ועם דרמר.
פגישות בין יועץ בבית הלבן לחברי כנסת אינם עניין חריג, בייחוד בעת כניסת ממשל חדש. גרינבלט, שמוגדר כשליח המיוחד לענייני משא ומתן בינלאומי, היה אחד משני היועצים של טראמפ לענייני ישראל במהלך קמפיין הבחירות, יחד עם השגריר דיוויד פרידמן. הוא הקפיד לאורך הדרך, יחד עם פרידמן, לפרסם את קווי המדיניות שיאמץ טראמפ אם ייבחר. מסמך שחיברו השניים זמן קצר לפני הבחירות הבהיר כי טראמפ יהיה פרו־ישראלי, יצדד בהעברת השגרירות לירושלים ומבין כי אין היתכנות לשלום ללא הכרה בישראל כמדינה יהודית והתנערות פלשתינית מלאה מהטרור. במקביל, הבהירו השניים כי ממשל טראמפ ינסה להתניע שיחות ישירות בין הישראלים לבין הפלשתינים ללא תנאים מוקדמים.
תגובת ציפי לבני לא התקבלה עד למועד סגירת הגיליון.