סוף שבוע לא סימפטי עובר על ראשת ממשלת בריטניה, תרזה מיי: למרות שפעלה לאורך השבת לגיבוש קואליציה שתאפשר לה משילות גם בקדנציה הקרובה, היא נראתה מבודדת יותר ויותר - וזאת ימים לפני תחילת השיחות על עזיבת האיחוד האירופי.
אתמול נראה היה כי מפלגת השמרנים, שמיי עומדת בראשה, חתמה על הסכם שכזה עם מפלגת האיחוד הדמוקרטי של צפון אירלנד (היוניוניסטים), שלה 10 מושבים בפרלמנט הנבחר. על פי ההסכם שדווח אתמול, מפלגת היוניוניסטים אמורה היתה לתמוך בממשלת מיי בסוגיות מרכזיות מבלי להיכנס לקוואליציה - אך הבוקר (ראשון) הדברים נשמעים מעט אחרת. "מפנה מדהים", דווח ברשת סקיי הבריטית, "בעוד שאתמול דובר משרד ראש הממשלה כבר אמר שיש הסכם - עכשיו אנחנו לומדים שדוברות דאונינג 10 דיווחה על ההסכם בטעות".
שני עוזריה הבכירים, ניק טימותי ופיונה היל, הודיעו אתמול על פרישתם לאור הביקורת ותוצאות הבחירות.
"נשארת, לעת עתה"
כלי התקשורת בבריטניה לא עושים למיי חיים קלים. על פי העיתונים בממלכה, שר החוץ בוריס ג'ונסון וחברי מפלגות מובילים אחרים שקלו להדיח את מיי ולהציע את עצמם למנהיגות. עם זאת, ג'ונסון אמר באופן פומבי שהוא עומד מאחורי מיי. העיתון "סאן" דיווח כי בכירים במפלגה מתכננים להדיח את מיי, אך ימתינו לפחות שישה חודשים מחשש כי הדבר יזיק למפלגה כולה. עם זאת, ההשערות גם מצד מקורבים למיי, הן כי ימיה בתפקיד ספורים. "היא נשארת, לעת עתה", אמר לרויטרס מקור במפלגת השמרנים.
גם הסקרים לא נוטים לטובתה של ראשת הממשלה, שנזכיר - זכתה לאמון רוב המצביעים. סקר של YouGov עבור העיתון "סאנדיי טיימס" מצא ש־48 אחוזים מהנשאלים חושבים שמיי צריכה להתפטר. רק 38 אחוזים מהנשאלים סברו שהיא צריכה להישאר.
לטלטלה בממלכה השפעה גם על הכלכלה הבריטית. ביום שישי נחלש הפאונד ב־1.7 אחוזים מול הדולר, וב־1.4 אחוזים מול האירו.
ומיי עצמה ממשיכה לעמוד מאחורי הבטחתה כי היא תמשיך להוביל את בריטניה. בסוף השבוע היא הודיעה למלכה על כוונתה להקים ממשלה. ביום שישי הדגישה כי חמשת השרים הבכירים שלה, ובכללם שר האוצר פיליפ המונד, ימשיכו בתפקידיהם. בשיחה אתמול עם קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל, מיי שבה וציינה את מחויבותה להמשך תהליך ההתנתקות מהאיחוד האירופי, הברקזיט, אשר לדבריה ימשיך באותו לוח זמנים. אם לא יהיה שינוי, השיחות סביב הנעת התהליך הרגיש יחלו ביום שני בשבוע הבא.