תחנות טיפות חלב המיושנות, אלה שקשה להזמין בהן תור בטלפון ובוודאי לא באינטרנט, שבהן אחות אחת אחראית ל־600 פעוטות ותינוקות ואף יותר, שנמצאות במבנים מיושנים - עומדות בפני מהפכה של ממש. אלא שרופאי איגוד בריאות הציבור מביעים חשש מפגיעה באוכלוסיות החלשות.
ועדה שהקים משרד הבריאות הגישה טיוטת המלצות, שנועדה לחזק את השירות השוויוני שהיה בעבר עטור פרסים, לעדכן את השירותים שניתנים ואת התקציבים ולאפשר הקמה של טיפות חלב חדשות בשכונות חדשות, וכך להקל את העומס הקיים.
אלא שרופאי איגוד בריאות הציבור מזהירים שאופן השינוי עלול לפגוע דווקא באוכלוסיות לא חזקות, שלמפעילי השירות לא יהיה כדאי כלכלית לטפל בהן, ושמסחור הטיפול בתינוקות יוביל לכך שטיפולים כמו ביקורי בית יהפכו להיות לא משתלמים. למסקנות אחראית ועדה בראשות פרופ' אלי סומך, מנהל חטיבת הילדים בוולפסון. בין הצרכים שעלו בפני הוועדה היו תכנון ארוך טווח של פתיחת וסגירת תחנות בהתאם לגידול האוכלוסייה, הרחבת השירות בשעות אחר הצהריים ובימי שישי והכללת שירותים פרה־רפואיים, כמו פיזיותרפיה וייעוץ תזונתי. עוד המליצה הוועדה על אינטגרציה בין טיפות חלב לשירותי הרווחה, החינוך וגני הילדים, וקשר הדוק עם הרשויות המקומיות והרופאים המטפלים.

פרופ' נדב דוידוביץ' // צילום: גדעון מרקוביץ'
אחת ההמלצות שמעוררת תגובות רבות היא "מתן תמריצים למפעיל השירות על בסיס תוצאות". רופאי בריאות הציבור מזהירים כי תחרות בין ספקי שירותים תביא לחוסר שיתוף פעולה ולהיעדר העברת מידע ולהתייקרות של השירות. "אני מביע דאגה עמוקה ממה שנראה כפספוס של המנדט שקיבלה הוועדה. אנחנו, אנשי בריאות הציבור, נצטרך להילחם בכנסת ובתקשורת כדי שלא נפספס ולא נעשה רק שינויים תוספתיים אלא מהפכה", אומר פרופ' נדב דוידוביץ', יו"ר איגוד רופאי בריאות הציבור וחבר בוועדה.
לדברי פרופ' דוידוביץ': "תחנות טיפת חלב הן משאב ציבורי. כל רעיון עוועים של תחרות שתקדם איכות הוא רעיון שלא טוב ברפואה, ואין גורם מקצועי או מדעי אחד שאומר שתחרות בנושא קידום בריאות היא דבר שמקדם משהו. כשאני מדבר על תחרות אני מדבר על תמריצים כלכליים. לקחת ספקים במקומות חדשים. אנחנו ראינו את זה בשירותי בריאות התלמיד - זה נכשל".
ממשרד הבריאות נמסר: "הוועדה טרם סיימה את דיוניה וממילא טרם הגישה מסקנותיה. הוועדה דנה בחלופות שונות, אולם בכל מקרה אין כוונה להפעיל את השירות על ידי גורמים פרטיים".