בי"ח שדה לילדים חולי סרטן בגן סאקר

הורי הילדים חולי הסרטן מבית החולים הדסה הביאו לגן בבירה מיטות וציוד רפואי במחאה על מצבם • פרופ' מיקי ויינטראוב, שהתפטרותו נכנסה היום, לתוקף: "המטרה היא מחאה - אנחנו לא באים כדי לטפל"

המחאה של הורי הילדים החולים // צילומים: נעם ריבקין פנטון // המחאה של הורי הילדים החולים // צילומים: נעם ריבקין פנטון ,
המחאה של הורי הילדים החולים // צילומים: נעם ריבקין פנטון // המחאה של הורי הילדים החולים // צילומים: נעם ריבקין פנטון

מאבק הילדים חולי הסרטן בבית החולים הדסה הסלים היום (ראשון), לאחר שהוריהם פתחו "בית חולים שדה לילדים חולי סרטן", שנמצא בגן סאקר ובו מיטות, וילונות וציוד רפואי. אליו הגיעו הילדים החולים וגם הרופאים שהתפטרו על רקע המשבר במחלקה, והתפטרותם נכנסה לתקוף היום באופן רשמי.

בהדסה מתגאים כי בשבוע זה מתוכננות שלוש השתלות מח עצם בבית החולים והמחלקה ממשיכה לפעול, והילדים מטופלים על ידי המנהל החדש ד"ר גל גולדשטיין, רופא שהגיע מחו"ל - פרופ' יוסי לאבר, ד"ר פולינה סטפנסקי ורופאים שמגיעים ברוטציה משיבא. אך לטענת ההורים והרופאים, כל הרופאים המחליפים הם מומחים רק לנושא מחלות המטולוגיות והשתלת מח עצם ולא לסוגי סרטן אחרים בילדים.

 

"אין לי מקום עבודה אחר"

"נאלצתי לשלם מחיר אישי כבד בגלל הרצון לא להתפשר על סטנדרט הטיפול הנדרש בילדים חולי סרטן", כך הודה היום פרופ' מיקי ויינטראוב, מנהל המחלקה להמטו-אונקולוגיה בילדים בהדסה שהתפטרותו נכנסה היום לתוקפה.

"אין לי מקום עבודה אחר. המחיר שאני משלם נשמע כבד אך הוא כאין ואפס לעומת מה שהילדים משלמים. לא נסכים לתת טיפול לא ראוי", אמר ויינטראוב, אך סייג כי "אנחנו לא  באים לפה כדי לטפל. זהו אוהל מחאה. פה אנו באים לזעוק את מחאת ההורים והילדים. ניתן עצה ונתמוך אך לא ניתן פה טיפולים. ילד שצריך טיפול יופנה לחדר מיון בבית חולים ראוי".

הרופאים וההורים המשיכו בדרישה שגם הגיעה לאחרונה לבג"ץ לאפשר פתיחת מחלקה המטו-אונקולוגית לילדים בבית החולים שערי צדק.

פרופ' מיקי ויינטראוב

 

"מחאה - לא טיפולים"

במסיבת עיתונאים של רוטשטיין ובר סימן טוב ערב חג השבועות נשמעה לראשונה הטענה שלא ניתן לפתוח מחלקה לילדים חולי סרטן בבית החולים שערי צדק משום שאין שם בנק דם והקרנות. לטענה זו השיב ויינטראוב באוהל המחאה כי בשערי צדק, שהוכר לאחרונה כמרכז טראומה, פועל בנק דם.

כמו כן, לאחרונה קיבל בית החולים אישור להקים מרכז הקרנות. פרופ' ויינטראוב ציין כי לא בכל מחלקה אונקולוגית לילדים יש מכון רדיותרפיה, לטענתו זהו אינו תנאי הכרחי וניתן להפנות ילדים לצורך כך לבתי חולים אחרים.

עו"ד אליעד שרגא שמוביל בהתנדבות את המהלך המשפטי הזהיר כי "לירושלים אין מחלקה המטו-אונקולוגית. אוכלוסיה של למעלה ממיליון איש לא יכולה לקבל שירותים המטו-אונקולוגיים, המשמעות היא איומה ונוראה להורים האלה".

 

"אין מקום יציבות בי-ם"

הרופאים ציינו כי בחודשים ינואר עד אפריל גדל מספר התיירים שעברו השתלת מח עצם בהדסה פי חמישה.

"לקחו מרכז שוקק והפכו אותו למרכז רווח", אמר עו"ד שרגא, "אפשר לעשות הכל. אפשר לשים ילדים עם מבוגרים כי במסגרת הסרט הנע אפשר לעבור על התקינה העולמית מה מותר ומה אסור. כשרוצים להדפיס כסף בסרט הנע הזה אפשר שהיחס יהיה קרוב למאה אחוז מהמותר".

"זו סביבת עבודה רשלנית. מי מכם רוצה לעבוד בסביבת עבודה רשלנית ועבריינית? אף אדם נורמטיבי לא רוצה. זה מאבק על דמותה של הרפואה הציבורית במדינת ישראל", אמר.

אורי יקיר, אבא של עדי החולה בלוקמיה ומראשי המאבק, אמר: "אין לנו ספק שהילדים נפגעים. אך השיקולים שלנו כרגע איפה הם ייפגעו פחות. לצערנו הרגולטור שאמור לראות את טובת הילדים לנגד עיניו לא רואה את טובת הילדים. הבנו שכרגע הילדים יינזקו פחות אם נעבור למקום שפוי ויציב. לצערנו בירושלים אין מקום יציב".

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר