דיווח: "טראמפ החליט לפרוש מהסכם פאריס"

כלי תקשורת בארה"ב דיווחו כי הנשיא האמריקני צפוי להביא ליציאתה של המדינה מההסכם עליו חתם אובאמה ב-2015 • מטרת ההסכם: צמצום של פליטת גזי החממה • טראמפ אמר לפני מספר ימים כי יודיע על החלטתו בקרוב

טראמפ // צילום: אי.אף.פי // טראמפ // צילום: אי.אף.פי

אובאמה חתם - טראמפ יבטל? כלי תקשורת ברחבי ארצות הברית דיווחו היום (רביעי) כי הנשיא דונלד טראמפ החליט למשוך את חתימתה של המדינה מהסכם פאריס.

ההסכם נחתם על ידי כ-200 מדינות בשנת 2015 במטרה להגביל את התחממות כדור הארץ על ידי הפחתת פליטת גזי החממה. על פי האמנה, ארצות הברית, המדינה השנייה בעולם בפליטת גזי חממה אחרי סין, התחייבה להפחתת פליטת גזי החממה עד שנת 2025. 

טראמפ, שכינה בעבר את ההתחממות הגלובלית "תרמית", סירב בשבוע שעבר להתחייב בכנס G7 אם מדינתו תשתתף בברית הלאומית להתמודדות עם שינויי האקלים, שנחתמה לפני כשנתיים תחת ממשלו של הנשיא הקודם ברק אובאמה. 

מפעלים מזהמים בסין // צילום: אי.פי.אי

 

סירב לקבל את ההסכם

"אני אודיע בימים הקרובים לגבי החלטתי בעניין הסכם פאריס", צייץ טראמפ לאחרונה בטוויטר. ביום האחרון של ועידת ה-G7 צייץ טראמפ כי הוא יחליט באופן סופי בשבוע הבא, זאת לאחר שבמהלך הוועידה סירב הנשיא לקבל את עקרונות ההסכם שנקבעו. 

באירופה הביעו דאגה מייחסו של טראמפ להסכם. "הדיון כולו על האקלים היה קשה מאוד, קשה לומר שאנחנו מרוצים ממנו", אמרה קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל לכתבים. "אין שום אינדיקציה כרגע אם ארצות הברית תישאר בהסכם פאריס או לא".

התומכים בהסכם חוששים שנסיגתה של ארצות הברית מההסכם עלולה לגרום למדינות אחרות גם לסגת מההתחייבויות שלהן. המדינות היחידות שאינן לוקחות חלק בהסכם הן סוריה וניקרגואה.

עם כניסתו לתפקיד נשיא ארצות הברית ביטל טראמפ חלקים נרחבים ממורשתו של אובאמה בתחום האקלים והסביבה.

בחודש מרץ האחרון ביטל הנשיא צו הצפוי למנוע את העיכוב של הממשלה בתהליך קניית פחם. כמו כן, בחודשיים הראשונים לכהונתו דחה טראמפ את התקנה שמגבילה חברות כרייה לזהם מקורות מים, ואף אישר את פרויקט צינור הנפט קיסטו XL - צינור בן 1,900 ק"מ שאמור לעבור מקנדה למפרץ מקסיקו.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר