אוסטרליה: כריש לבן קפץ לסירת הדייג

כריש באורך 2.7 מטרים קפץ לסירתו של דייג קשיש • "חשבתי שאני חייב לעוף מכאן" • לדבריו, החוויה לא תמנע ממנו להמשיך ולצאת לדוג

הכריש פגע בזרוע הדייג לפני שנחת על רצפת הסירה // צילום: Marine Rescue

יש הרבה דגים בים, אבל לא כולם זהים בגודלם: טרי סלווד, דייג חובב מאוסטרליה, יצא מוקדם יותר השבוע לדוג מול חופי אוונס הד שבמזרח אוסטרליה. הוא הטיל את חכתו למים, והמתין בדממה שדגים ינגסו בקרס. אלא שיש דגים שלא מסתפקים בפיתיון ורוצים לאכול את כל הדייג - כריש לבן באורך 2.7 מטרים החליט לנתר מהמים הישר לתוך סירתו של סלווד בן ה-73. 

200 ק"ג דג מפרפרים על רצפת הסירה // Terry Selwood

הסירה, שאורכה למעשה כשל הכריש עצמו, רעדה מקפיצת הדג הענק לתוכה. הכריש פגע בסלווד שנפצע. "סנפיר הגב של הכריש פגע בי בזרוע והפיל אותי לרצפת הסירה", סיפר סלווד, "הוא קפץ מעל המנוע שבירכתי הסירה ונמרח לאורכה של הסירה". הכריש, במשקל כ-200 ק"ג, החל לפרפר על רצפת הסירה. 

לא הצליחו להוציא את הכריש מהסירה // צילום: Terry Selwood

לסלווד המדמם לקח מספר דקות להתאושש: "חשבתי לי, 'אני חייב לצאת מפה'". הוא מיהר למכשיר הקשר שבסירה, והזעיק מחלצים מקומיים שמיהרו להגיע אליו. הדג היה כה כבד שלא ניתן היה להוציאו מהסירה, לכן הסירה הושטה לאחר כבוד עם הכריש בתוכה אל החוף, שם בוצע בגופתו ניתוח לבירור סיבת המוות. לדברי סלווד, החוויה המטלטלת הזו לא תמנע ממנו להמשיך ולדוג: "אני דג יותר מ-60 שנים, בפעם הבאה אולי אמצא תנין, כדי להישאר באור הזרקורים". 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר