שר הפנים אריה דרעי נחקר היום (שני) במשך כ-11 שעות בחשד להלבנת הון, מרמה והפרת אמונים, גניבה בידי מורשה, רישום כוזב ועבירות מס. במקביל נחקרה רעייתו יפה בחדר נפרד. החקירה משותפת למשטרת ישראל, רשות המיסים (חקירות מס הכנסה ת"א) והרשות לאיסור הלבנת הון במשרד המשפטים.
בסיום חקירתו אמר: "שיתפתי פעולה באופן מלא ועניתי על כל שאלות החוקרים. כמו שאמרתי, יש לי אמון במערכת אכיפת החוק ואני קורא לציבור להתאזר בסבלנות ולכבד את החקירה. אמשיך בעזרת השם במלוא הכוח והתנופה בעשיה הציבורית".
בני הזוג דרעי נקראו לחקירה במשרדי להב 433 של המשטרה היום בשעה 10:00 בבוקר, אלא שטרם הגעתם, הכינו להם חוקרי המשטרה הפתעה, כאשר עיכבו לחקירה 14 ממקורביהם ובהם חבר מועצת עיריית ירושלים משה ליאון, מנכ"ל המשרד לפיתוח הפריפריה הנגב והגליל, עו"ד אריאל משעל, אנשי עסקים ובהם אב ובנו, ועורכי דין נוספים. בנוסף, עוכבו לחקירה גורמים נוספים המועסקים לשכתו של דרעי ורשומים גם כעובדים בעמותת "מפעלות שמחה" שמנהלת רעייתו, ולחדרי החקירות זומנו בני משפחה נוספים של השר.
דרעי ורעייתו ושאר החשודים בפרשה עומתו עם מסמכים, פרוטוקולים וחשבונות בנקים שנאספו בחודשים האחרונים בעשרות קרטונים שהובאו אתמול למשרדי החקירה במשאית. ככל הידוע העבירות המיוחסות לחשודים בפרשה הן עבירות מס, מרמה, הפרת אמונים, אי דיווח והלבנת הון.
"מדובר בחקירה שראשיתה באפריל 2016, אשר נסובה תחילה בחשדות לקיומן של עבירות מיסוי בעיקר בתחום הנכסים", נאמר בהודעה של המשטרה שפורסמה היום, "ואשר הורחבה לחשדות נוספים, המיוחסים לחשודים רבים לרבות דרעי ורעייתו". ככל הידוע, חקירתם של בני הזוג דרעי נסבה על כמה נושאים ובהם העברה בלתי חוקית של בניין בן חמש דירות שנבנה בגבעת שאול בירושלים מאריה דרעי לאחיו, עו"ד שלמה דרעי שנחקר בפרשה ביחד עם בתו שלש פעמים באזהרה, מקורות המימון והדיווח לשלטונות המס של בית המשפחה שנבנה בישוב ספסופה.
החשד לגבי יפה דרעי מתמקד בין היתר בחשד להזרמה לא חוקית של כספי מדינה לעמותות שבראשה היא עומדת ובחשד שכספים מהעמותה עברו לבני משפחה. כן נבדק חשד שבמשרד לפיתוח הנגב והגליל אישרו העברת כספים לעמותות הקשורות ליפה דרעי בדרכים שונות ובאופן לא חוקי.
חקירתו של ליאון, שכיהן בעבר כמנכ"ל משרד ראש הממשלה, נמשכה שעות בודדות ועסקה בתקופה שבה דרעי גייס, בטרם שב לפעילות פוליטית, משקיע לקרן השקעות שליאון היה יושב הראש שלה. בתמורה קיבל לידיו דרעי דמי תיווך. בסיום חקירתו אמר ליאון כי שיתף פעולה וענה לכל שאלות החוקרים. בהודעה שפורסמה בשמו נאמר כי "משה ליאון מבהיר כי לא נשאל ואין לו שום קשר לנושאים השונים כפי שפורסמו היום באמצעי התקשורת. השאלות התמקדו בנושא נקודתי אחד בלבד בנוגע לתקופה בה אריה דרעי היה איש עסקים פרטי. כאמור, ליאון מסר את כל הפרטים הידועים לו ולא הוטלו עליו מגבלות כלשהן בתום החקירה". מטעמו של משעל נמסר, כי הוא שיתף פעולה באופן מלא ובתום חקירתו הודיעה לו המשטרה כי אין עליו שום מגבלות.
פרשת החשד לשחיתות נגד דרעי התפוצצה בחודש מארס אשתקד כאשר היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, אישר לפרסם כי "נפתחה בדיקה בעניינים הקשורים לשר דרעי". כחודש לאחר מכן, בתום ישיבה בהשתתפות מנדלבליט, פרקליט המדינה שי ניצן וראש האגף לחקירות ומודיעין ניצב מני יצחקי הוחלט על פתיחה בחקירה פלילית נגד דרעי וזו נמשכה עד כה בחשאי. יצוין כי במארס 1999 הורשע דרעי בבית המשפט המחוזי בירושלים בעבירת שוחד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ובמרמה והפרת אמונים, בעת שכיהן כשר הפנים, ונגזרו עליו 4 שנות מאסר וקנס בסך 250 אלף שקל. דרעי ערער על הרשעתו לבית המשפט העליון, וביולי 2000 ערעורו התקבל באופן חלקי. עונשו הופחת בשנה, לשלוש שנות מאסר. בספטמבר 2000, החל דרעי לרצות את עונשו בכלא מעשיהו וביולי 2002, שוחרר לאחר שוועדת השחרורים נענתה לבקשתו לנכות שליש מעונשו.
יצוין כי במארס 1999 הורשע דרעי בבית המשפט המחוזי בירושלים בעבירת שוחד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ובמרמה והפרת אמונים, בעת שכיהן כשר הפנים, ונגזרו עליו 4 שנות מאסר וקנס בסך 250 אלף שקל. דרעי ערער על הרשעתו לבית המשפט העליון, וביולי 2000 ערעורו התקבל באופן חלקי. עונשו הופחת בשנה, לשלוש שנות מאסר. בספטמבר 2000, החל דרעי לרצות את עונשו בכלא מעשיהו וביולי 2002, שוחרר לאחר שוועדת השחרורים נענתה לבקשתו לנכות שליש מעונשו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו