חברת התעופה הסינית היינאן איירליינס הגישה לרשות התעופה הסינית בקשה לאישור "סלוטים" לטיסות לישראל מהערים שנחאי, גוואנגז'ו וצ'אנגדו. שלושת הקווים הישירים לנתב"ג יחלו לפעול לאחר ששלטונות סין יאשרו את הבקשה ויאושרו גם "סלוטים" בנתב"ג.
השבוע נפגש שר התיירות יריב לוין עם צ׳ן פנג, יו"ר HNA הסינית, החברה־האם של חברת התעופה היינאן. בפגישתם תיאר השר לוין בפני היו"ר את השינוי העצום שהתחולל בתיירות מסין לישראל בזכות פתיחת הקו מבייג'ין ופעולות השיווק האינטנסיביות של משרד התיירות בסין, ופרש בפניו את חזונו להשלמת המהפכה התיירותית מסין על ידי פתיחת קווים נוספים.

השר לוין ויו"ר HNA הסינית צ׳ן פנג
השניים דנו בפיתוח התיירות הסינית לישראל ובאפשרויות להרחיב את פעילות חברת היינאן בישראל על ידי פתיחת קווים ישירים מיעדים נוספים בסין. היו"ר פנג סיפר לשר עד כמה נהנה מביקורו בישראל ואמר כי הוא "מוכן לסייע ככל שביכולתי לקידום מהפכת התיירות הסינית לישראל. אני בהחלט צופה שאנו בתחילתו של תור הזהב של התיירות הסינית לישראל".
לדברי השר לוין, "שמנו לנו למטרה להביא לישראל חברות תעופה אשר יפתחו קווים ישירים מיעדים מוטי תיירות נכנסת. בתיירות מסין לישראל אנו רואים מהפכה של ממש, ואני משוכנע שפתיחת קווים ישירים נוספים תביא אותנו למימוש הפוטנציאל ולשיא חדש במספר התיירים מסין".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו