המשטרה עצרה את אסי אבוטבול בחשד לרציחתו של עו"ד יורם חכם בשנת 2008, והוא יובא היום להארכת מעצר בבית משפט השלום בראשון לציון, כך הותר אתמול לפרסום. מעצרו הוארך בהסכמה עד ה-7 ביוני, ובמקביל עתר אבוטבול לבית משפט המחוזי לבטל את כתב האישום שבו הואשם ברצח משה הדס. פרקליטו, עו"ד אבי כהן, התייחס למעצרו: "לא יכול להיות שהוא גם נאשם בתיק וכעת חשוד ברצח". עוד נמסר כי אבוטבול "מסכים לבדיקת פוליגרף בתנאי שאם ייצא דובר אמת, יבוטל כתב האישום בתיק משה הדס וכן יבוטל החשד בינו לבין רצח עו"ד חכם". השופט עמית מיכלס אמר כי ״קיים חשד סביר הקושר את החשוד למיוחס לו חשד שמתבסס על חומרי חקירה חדשים״.
יחד עם אבוטבול נעצרו שני חשודים נוספים. בד בבד, חידשה אתמול המשטרה את חיפושיה באזור נתניה אחר גופת נעדר. "אפשר לומר שכבר התייאשנו, אני מקווה שהפעם זה אמיתי", אמרה אתמול ל"ישראל היום" אחותו של חכם, דיטי, שיחד עם בני משפחה נוספים הפעילה לחץ על המשטרה לפענח את הרצח: "היו בעבר הרבה הודעות על פתיחת חקירה והיו הרבה התרגשויות. עד עכשיו לא יצא מזה כלום. בהתחלה כל ידיעה כזו הקפיצה את המשפחה. בוא נמתין ונראה אם הפעם זה אמיתי. אנחנו שבעי הבטחות בנוגע להצלחה לפענח את הרצח של אחי".
בחודש הבא ימלאו תשע שנים לרציחתו של עו"ד חכם (53) ז"ל, שנחשב אז לאחד מבכירי עורכי הדין הפליליים בישראל. ב־11 ביוני 2008 התרחש פיצוץ עז בג'יפ האיסוזו שבו נסע ברחוב יגאל אלון בתל אביב, וחכם נהרג במקום.

יורם חכם ז"ל // צילום רפרודוקציה: רוני שיצר
סכסוך עם אבוטבול
עדיין לא ידוע איזה מידע חדש מצוי בידי המשטרה שהוביל למעצרו של החשוד ברצח, אך שמו של חכם נקשר באותה עת לפחות בשני סכסוכים מתוקשרים שעליהם הצביעו כיווני החקירה - באחד הוא פוטר בידי אחד מלקוחותיו, העבריין אסי אבוטבול, בעקבות סכסוך שפרץ בין השניים, ובסכסוך אחר האשים אותו איש עסקים אמיד כי גזל את כספו, ואף ניהל רומן עם אשתו.
הקשר לפרשה 512
החשד אז התמקד באבוטבול, שנחקר בפרשה כמה פעמים אך הכחיש כל מעורבות במעשה. ביולי 2015, במסגרת גל מעצרים שביצעה המשטרה בפרשה 512 ובהם של כמה מראשי ארגוני פשיעה, בעקבות כמה פענוחים של מעשי רצח שבוצעו בעשור הקודם במסגרת סכסוכים בעולם התחתון, קיבל גם הרצח של חכם "אופק חקירתי". יצוין כי במסגרת אותה פרשה הצליחה המשטרה לגייס לשורותיה כמה עדי מדינה, שהסכימו לחצות את הקווים ולהפליל את בכירי העבריינים.
בעבר, המשטרה ייחסה לאסי אבוטבול, שנעצר במסגרת אותה פרשה, חשד למעורבות ברצח חכם וברצח העבריין משה הדס, שנרצח בשנת 2000, אך גופתו לא אותרה מאז. ביולי 2015 הואשם אבוטבול ברצח הדס, אך חקירת הרצח של חכם נקלעה מאז למבוי סתום.
הסכסוך בין אבוטבול לפרקליטו בטרם רציחתו היה גלוי והוא קיבל ביטוי בביקור שערך לפני הרצח אחיו של אסי, פרנסואה, במשרדו של עו"ד חכם בתל אביב. בביקור דרש פרנסואה סכום של 300 אלף שקלים שעו"ד חכם קיבל כמקדמה ממשפחת אבוטבול, בטענה שלא טיפל כראוי בתיק שבגינו נשלח אסי למאסר.
בתחילת יולי 2015 נעצרה אשתו של אבוטבול, קארין, יחד עם ארבעה חשודים נוספים, בחשד למעורבות ברצח חכם.

זירת החיפושים בנתניה, אתמול
עזר כנגדו
המשטרה טענה נגדה כי שימשה "מרכזייה" עבור בעלה, שישב אז בכלא, וביצעה עבורו שיחות ועידה שבהן תוכננה לכאורה ההתנקשות בחייו של חכם. כן נטען נגדה כי נכחה "בסעודת הסולחה" שבה נכח חכם כמה שעות לפני שנרצח בבית אמם של האבוטבולים בנתניה, במה שנטען אז כניסיון שלה לפתור את המחלוקת בין הסנגור לבין שני בניה, והיתה שותפה פעילה בתכנון הרצח.
כמו כן, במשטרה חשדו כל העת שאבוטבול קיבל סיוע ברציחתו של חכם מארגון פשיעה ירושלמי שבראשו עמד העבריין אלי אריש, שאף הוא נעצר בגל המעצרים בפרשה 512 והמשטרה ייחסה גם לו חשד למעורבות ברצח.
רעייתו של אבוטבול נחקרה אז גם בחשד לשיבוש חקירת רציחתו של משה הדס. אבוטבול הורשע ב־2009 בבית המשפט המחוזי בעבירות של ניהול ארגון פשיעה, סחיטה, הצתה, כליאת שווא ועבירות הון, ונגזרו עליו 13 שנות מאסר בפועל ושנתיים על תנאי. בפברואר 2011 קיבל בית המשפט העליון את ערעור המדינה על העונש, והעמידו על 18 שנות מאסר.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו