מומחים בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הרווארד מצאו כי אכילה קבועה של שוקולד עשויה להפחית בכ-20% את הסיכון של בני האדם לפתח קצב לב חריג או פרפור פרוזדורים.
המחקר, שנבדק על 55 אלף דנים, הראה כי לא רק שגברים נהנים יותר משוקולד, אלא שגם קיימת אצלם תועלת בריאותית מסגולות השוקולד יותר מאשר אצל נשים. עבור נשים, צריכת השוקולד האופטימלית היא 30 גרמ בשבוע, כמות שעשויה להקטין ב-21% את הסיכון לפתח דופק לא סדיר. הערה לנשים - במידה ותאכלו יותר, היתרונות של אכילת השוקולד יפחתו.
בנוגע לגברים, התוצאות הטובות ביותר מתקבלות על ידי אכילה של פי שניים עד פי שישה מזו של הנשים, כמות שתגרום לירידה של 23% בסיכון לדופק לא סדיר.

הכמות המומלצת לנשים - 30 גרמים לשבוע
"תכונות נוגדות חמצון"
אנשים שנמצאים בסיכון לפתח מחלות לב לעתים קרובות מוציאים או מפחיתים מהתזונה שלהם מזונות מתוקים ושומנים, אך החוקרים ציינו כי לשוקולד יש "תכונות נוגדות חמצון נוגדות דלקת ונוגדי קרישה", אשר מסייעות להפחית את הסיכון לפתח בעיות בלב.
קצב לב חריג, המכונה פרפור פרוזדורי היא אחת מהפרעות הקצב הנפוצות ביותר. ההפרעה משפיעה על כ-900 אלף חולים ברחבי אנגליה, זאת על פי ה"דיילי מייל" הבריטי.
קצב לב חריג גורם ללב לדפוק מהר מאוד ובאופן לא סדיר, מה שמגדיל באופן משמעותי את הסיכון לשבץ ומוות מוקדם.

"תכונות נוגדות חמצון נוגדות דלקת ונוגדות קרישה"
הכירו את הפלבנואידים
המדענים מאמינים כי פלבנואידים, נוגדי חמצון טבעיים הנמצאים בקקאו, מעכבים את ההפרעה על ידי הפחתת לחץ הדם, הכולסטרול והסיכוי לפתח דלקת.
הצוות, שעקב אחרי 55 אלף בני אדם בדנמרק במשך 13 שנים לא בדק אם המשתתפים אכלו שוקולד חלב או שוקולד מריר, המכיל יותר קקאו, אך הם ציינו כי "רוב השוקולד הנצרך בדנמרק הוא שוקולד חלב".

גבר יכול לאכול עד פי שישה יותר שוקולד כדי להנות מסגולותיו
"מריר או שוקולד חלב"
"למרות שרוב השוקולד שנצרך במדגם שלנו כנראה מכיל ריכוזים נמוכים יחסית של המרכיבים המגנים, עדיין ראינו קשר משמעותי מבחינה סטטיסטית", לשון המחקר.
לדבריהם, לשוקולד המריר יש אפקט מגן גדול יותר מזה של שוקולד חלב.
ד"ר טים צ'יקו, קרדיולוג מאוניברסיטת שפילד, ציין: "אחד מכל ארבעה בני אדם יפתח פרפור פרוזדורים עד גיל 80. הדרך הטובה ביותר להימנע מכך היא לשמור על משקל בריא ועל לחץ דם, לבצע פעילות גופנית מתונה באופן קבוע ולהפחית את צריכת האלכוהול".

שוקולד חלב או מריר?

אפקט המגינים גדול יותר בשוקולד המריר

בשוקולד יש פלבנואידים - נוגדי חמצון טבעיים הנמצאים בקקאו

"אחד מכל ארבעה בני אדם יפתח פרפור פרוזדורים עד גיל 80"
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו