מוניות בנתב"ג // צילום: יוסי זליגר // מוניות בנתב"ג // צילום: יוסי זליגר

חשש לביטול מכרז הפעלת המוניות בנתב"ג

הבוקר תיערך פגישה מכרעת בין נציגי שתי חברות המוניות ובסיומה יוחלט כיצד להמשיך • ייעשה ניסיון מחדש לבדוק מחדש את תנאי ההפעלה מול רשות שדות התעופה ומשרד התחבורה

עקב אי שביעות רצון מצד נהגי מוניות בחברת גט ובחברת הדר, שזכו במשותף במכרז להפעלת שירותי המוניות מנמל התעופה בן־גוריון לרחבי הארץ, קיים חשש כי המכרז יבוטל.

פגישה מכרעת בין נציגי שתי חברות המוניות תיערך הבוקר, ובסיומה יוחלט כיצד להמשיך יחד - אם בכלל. בחברת הדר הדגישו אמש כי הם לא ביקשו לפרוש מהמכרז. בשתי החברות ציינו כי נעשים ניסיונות למצוא מתווה שלא יפגע בפרנסת הנהגים.

על פי גורמים המעורים במשא ומתן, דווקא מרבית נהגי גט הם אלה שסירבו להפעיל את שירות המוניות מנתב"ג ואליו, בטענה כי תנאי הסף שנקבעו למכרז יפגעו בפרנסתם. על פי תנאים אלה, יורדו המחירים ב־31 אחוזים, והנהג יישא בעלות תשלום העמלה לרשות שדות התעופה, קצת יותר מחמישה שקלים. גם חלק מנהגי מוניות הדר השמיעו טענה דומה. 

"במצב שנוצר אין רווח, ולכן מרבית הנהגים יעדיפו לא להגיע לנסיעות בנתב"ג כי הם יכולים להרוויח יותר בנסיעות במקומות אחרים בארץ", אמרו הנהגים. "במקביל יש חשש כבד שהמכרז הזה יפתח פתח להורדת מחירים דרסטית בכל מקום, מה שיוביל לקריסת ענף המוניות".

בפגישה היום ידונו נציגי שתי חברות המוניות אם לפרוש מהמכרז לאחר שזכו בו, או למצוא נוסחה שתרצה את הנהגים. כמו כן ייעשה ניסיון לבדוק מחדש את תנאי ההפעלה מול רשות שדות התעופה ומשרד התחבורה. במקביל - ארגון נהגי המוניות איים בסוף השבוע לפנות לערכאות אם רשות שדות התעופה לא תבטל את המכרז. האיום נעשה בפנייה לרשות באמצעות עו"ד צחי יגור ממשרד בר קהן ציגנאלוב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו