
Gettyimages (אילוסטרציה)
עונת החתונות בעיצומה, ולפעמים נדמה שכולם עסוקים בכלות - ושוכחים מהחתנים. נכון ששוק שמלות הכלה רותח, אבל גם תחום חליפות החתן גועש בחודשי הקיץ. על פי נתוני אתר "זאפ מתחתנים", בחודש מאי חלה עלייה של 85 אחוזים בביקוש לחליפות חתן לעומת חודש אוקטובר. איתמר ריין, המנהל המסחרי של רשת פקטורי 54, מספר כי בתחילת עונת החתונות הביקוש לחליפות חתן מרקיע שחקים וגדל בלא פחות מ־120 אחוזים. מה מעדיף חתן השמחה? יצאנו לבדוק.
חובבי המותגים, כך מתברר, לא חורגים ממנהגם גם ביום החתונה. "מי שבחיי היום יום נצמד למותגים, ממשיך לעשות זאת גם ביום חתונתו ומקפיד לרכוש חליפות חתן ממותג מוכר", אומרת רון שגב, עורכת התוכן באתר זאפ מתחתנים. לדבריה, "מרבית החתנים יבחרו בחנויות מוכרות וידועות המתמחות בחליפות לחתן, כיוון ששם בדרך כלל ימצאו את ההיצע הרחב ביותר".
בעוד בשוק שמלות הכלה השכרת שמלה היא אפשרות פופולרית, כשמדובר בחליפות חתן ההעדפה הברורה היא לקנייה. "השכרת חליפות חתן פחות פופולרית מקנייה, משום שהחתן הישראלי רוצה 'חדש מהניילון'", מסבירה שגב, "חוץ מזה, החליפות של היום אופנתיות ומתאימות גם לאירועים נוספים. מרבית החליפות ניתנות לפירוק וניתן ללבוש את החלקים גם בנפרד".

1 ראלף לורן. ז'קט: 3,650-2,850 ש'' מכנסיים: 1,150-1,050 ש'
2 מנגו מן. ז'קטים: 500-280 ש', מכנסיים: 240-160 ש', חליפות: 600 ש'
3 בגיר. חליפות: 1,990-790 ש'
4 טומי הילפיגר. חליפות: 2,899-2,599 ש'
5 קסטרו. ז'קט: 399 ש',מכנסיים: 259 ש'
6 פולגת. ז'קט: 1,390-700 ש'' מכנסיים: 700-400 ש'
7 הוגו בוס לפקטורי 54. חליפות: 3,990-2,990 ש'
לצד החתנים שבוחרים להשקיע במותגי־על דוגמת הוגו בוס, טומי הילפיגר, ראלף לורן ועוד, יש מי שמתייצב בחנויות המתמחות בתחום דוגמת פולגת או בגיר (BAGIR). שם, אחרי התלבטות קשה, כך מסתבר, מי שמחליט איזו חליפה ילבש החתן ביום החתונה הוא - איך לא - הכלה. "חתן צעיר מגיע עם האמא, האישה לעתיד ואולי אפילו עוד בני משפחה. חתן בוגר יותר יכול להגיע עם בת זוגו העתידית בלבד", אומר חיים רייך, הבעלים של רשת בגיר, "בכל מקרה, הבחירה מתבצעת כמעט תמיד על ידי הדמות הנשית והיא המחליטה איזו חליפה ילבש החתן". לדברי רייך, שוק חליפות החתן מגלגל כ־40 מיליון שקלים בשנה, והחתן הממוצע רוכש חליפה כשלושה חודשים לפני האירוע. "החתנים המסודרים והמאורגנים לוקחים מקסימום שלושה חודשים מראש, ואילו הספונטניים ירכשו חליפה שבועיים לפני היום הגדול", מציין רייך.
לתוך חליפת החתן קפצו גם רשתות האופנה, שיחכו לכם בקניון הקרוב למקום מגוריכם. בקסטרו, מנגו, זארה וסליו יארגנו לחתנים חליפה מדוגמת במגוון עיצובים - ובמחירים מצחיקים. במנגו מן, למשל, תשלמו 600 שקלים לחליפה, ובקסטרו תמצאו חליפה במחיר שנע בין 458 ל־759 שקלים. "בעונת החתונות מוצעות מגוון חליפות, שנעות מהמראה הסמארט־קז'ואל ועד חליפות ערב וטוקסידו", אומר אסף ביטון, מעצב האופנה הבכיר של קסטרו מן. לדבריו, "היתרון הבולט ברכישת חליפה ברשתות הוא המחירים האטרקטיביים והשפויים שמוצעים לחתן, מה גם שניתן להשתמש בהמשך בפריטים מהחליפה שנרכשו וללבוש אותם בנפרד בהזדמנויות שונות".
ידוע שכלות אוהבות להחליף שמלות במהלך הערב ומצטיידות בשמלות נפרדות לצילומים, לחופה ולריקודים. אם זה לא מספיק, בשנים האחרונות התפתח טרנד ה"Trash the Dress", שבמסגרתו מצטיידות כלות בשמלה נוספת שאותה, בשם האמנות, הן מלכלכות ומתעדות בצילומים למזכרת. הגברים, לעומתן, פרקטיים מאוד ורוכשים בדרך כלל חליפה אחת בלבד. "חתנים נשארים לרוב באותה חליפה לאורך כל הערב, ולכן מעדיפים להשקיע בחליפה איכותית ויוקרתית", אומר איתמר ריין, "מה שכן, נהוג להוריד את הז'קט ולהישאר עם החולצה המכופתרת, או להחליף לטי־שירט בשלב הריקודים".
צילומים: עידו לביא, טל קרת, יח"צ