מח"ש קיבלו אישור מפרקליט המדינה לפתוח בחקירה // צילום ארכיון: אורי לנץ

עובדי שב"כ מואשמים במעילה

השניים מואשמים על ידי מח"ש בגניבת סכום כסף מהקופה הציבורית במסגרת עבודתם • שב"כ: "מדובר בשני עובדים זוטרים בתחום המנהלה והכספים, משתפים פעולה עם מח"ש"

הותר לפרסום: שני עובדי שב"כ נאשמים בגניבת סכומי כסף מהקופה הציבורית במסגרת עבודתם. משירות הביטחון הכללי נמסר כי מדובר בשני עובדים מדרג זוטר שעבדו בתחום המנהלה והכספים.

המעילה התגלתה בעקבות הליך ביקורת פנימית שבוצע על ידי שב"כ עצמו, במהלכו עלה החשד לאי סדרים כספיים, חריגה מנהלים וחשד למעשי גניבה. החשדות שהתעוררו בעקבות הבדיקה הובילו לשני העובדים הנאשמים. 

עם היוודע החשד, הועבר המידע למח"ש, שקיבלה אישור מפרקליט המדינה, כנדרש, על מנת לפתוח בחקירה פלילית. "השב"כ שיתף פעולה באופן מלא עם מח"ש וסייע בכל הנדרש במהלך החקירה", כך נמסר מהארגון.

בתום החקירה, הגישה מח"ש כתב אישום ובקשה למעצר עד תום ההליכים נגד שני העובדים. כתב האישום מייחס להם, בין היתר, עבירות של גניבה בידי עובד ציבור וזיוף. מהשב"כ נמסר כי "הארגון רואה בחומרה רבה כל פגיעה בחוקי המדינה ובערכי הארגון וסומך ידיו על מח"ש ועל מערכת אכיפת החוק שימצו את הדין עם המעורבים בעניין". 

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו