ההחלטה של ממשל טראמפ לחמש מורדים כורדים הפועלים בסוריה עוררה אתמול כצפוי זעם בטורקיה ויצרה מתיחות בין וושינגטון לאנקרה לנוכח התנגדות הטורקים, הטוענים כי מדובר בארגון טרור.
נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, התבטא אתמול במתינות יחסית והביע תקווה כי ההחלטה האמריקנית תבוטל עוד בטרם יגיע לביקור בוושינגטון ולפגישה עם הנשיא טראמפ. מבחינת הטורקים, הארגון הכורדי YPG הלוחם בסוריה הוא למעשה שלוחה של ארגון ה־PKK, הנלחם בטורקים מאז 1984 ומוגדר כארגון טרור על ידי הטורקים, האמריקנים ומדינות אירופה.
ראש הממשלה הטורקי, בינאלי ילדרים, אמר אתמול כי לארה"ב "יש עדיין אפשרות לשקול את הרגישויות של טורקיה בנוגע ל־PKK. אבל אם ההחלטה השלילית תתקבל, יהיו לבטח השלכות - והיא גם תניב תוצאה שלילית כלפי ארה"ב".
ראש הממשלה הטורקי הוסיף כי אינו יכול לדמיין את ארה"ב מעמידה לבחירה את השותפות האסטרטגית עם טורקיה מול ארגון טרור.
ארה"ב נימקה את החלטתה לחמש את הכוחות הכורדיים בסוריה בכך שהם צפויים לשחק תפקיד מרכזי במערכה על כיבוש א־רקה, בירת דאעש בסוריה. אבל הטורקים מודאגים מכך שהתחזקות אפשרית של ה־YPG עשויה לחזק את ה־PKK הפועל בטורקיה, מתוך שאיפה להקים מדינה כורדית באזור הגבולות טורקיה־סוריה־עיראק.
שר החוץ הטורקי מבלוט צ'בושואלו טען אתמול כי נשק ותחמושת שהועברו בעבר ל־YPG הגיעו בסופו של דבר ל־PKK. לדבריו, "מדובר בארגוני טרור, והם אינם שונים - למעט שמותיהם. כל נשק הנופל לידיהם מהווה איום על טורקיה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו