המלחמה האמיתית

שוב זה קורה: אחרי משחק תחתית מכריע - תמונות מכוערות השתלטו על האיצטדיון • טוטו תמוז נעצר (ושוחרר אח"כ) בגלל עימות עם השוטרים, שהיכו את אוראל דגני ואת הפיזיותרפיסט של הפועל ת"א • האוהדים התעמתו עם תמוז, ובודדים אף נהמו לעברו

תמוז נעצר על ידי כוחות השיטור  //  צילום: עמי שומן // תמוז נעצר על ידי כוחות השיטור  //  צילום: עמי שומן ,
תמוז נעצר על ידי כוחות השיטור // צילום: עמי שומן // תמוז נעצר על ידי כוחות השיטור // צילום: עמי שומן

במשך 90 דקות באיצטדיון המושבה לא היו אירועים חריגים, אבל בתום המשחק בין הפועל ת"א להפועל אשקלון חלה דרמה ואיתה הגיעו תמונות מכוערות, שלא אמורות להיראות במגרשי הכדורגל, אבל משום מה חוזרות על עצמן כמעט בכל שנה. 

טוטו תמוז, שניסה לעזור לבן דודו שהתעמת עם השוטרים, עשה את אותו הדבר בצורה חמורה שאינה מתאימה לשחקנים בליגת העל. חלוץ הפועל ת"א נעצר ואף נאזק, ומאוחר יותר שוחרר, אבל תעודת הזהות נלקחה ממנו. אוראל דגני, שלא שיחק בגלל לסת שבורה, הגיע לעזור לתמוז וספג מכות מאנשי היס"מ, שלא זיהו אותו כשחקן האדומים. מי שנקלע לתוך הקלחת הוא הפיזיותרפיסט של הקבוצה רמי אינגל, שגם כן ספג מכות ונפצע בפניו. אורית תמוז, אמו של טוטו, כבר הודיעה כי בכוונתה להתלונן במשטרה על האלימות כלפי בנה.

לאחר התיקו המאופס יצאו שחקני הפועל מהאיצטדיון אחד אחד עם הראש למטה וסירבו להתייחס למה שקרה לקבוצה שלהם. עשרות אוהדים אדומים חסמו את אוטובוס השחקנים בצעקות "אין יציאה" והשליכו חפצים, וגם במקרה הזה תמוז היה במוקד העניינים: כ־25 אוהדים הקיפו את השחקן וקיללו אותו, ובודדים מהם אף נהמו לעברו. 

קורצקי: "אולי יקרה נס"

למרות שהפועל כבר לא תלויה בעצמה, בחדר ההלבשה של האדומים לא הרימו ידיים. מנחם קורצקי, שיצטרך עזרה מעירוני ק"ש בשבוע הבא, ניסה לשדר אופטימיות: "מצד אחד זה נראה שירדנו, ומצד שני אשקלון שמחה כאילו היא נשארה. אבל דברים קורים בכדורגל. אם ק"ש יבואו טוב למשחק לאשקלון יהיה קשה, אבל אנחנו צריכים להתרכז בעצמנו. נבוא מוכנים לרעננה, אנו צריכים לנצח ולהתפלל. אולי יקרה לנו נס".

על האירועים המכוערים בסיום אמר המאמן: "לא ראיתי, הייתי בצד השני. זה לא היה צריך להתנהל ככה".

עוזרו של קורצקי, יגאל אנטבי, שוחח עם השחקנים בסיום ואמר: "נתתם את הכל ולא הלך, אבל עכשיו תרימו את עצמכם. כלום לא גמור". הקפטן אביחי ידין ניסה לעודד את חבריו: "אל תישברו לי עכשיו, זה לא נגמר". הקפטן השני, אריאל הרוש, הוסיף: "אשקלון לא תנצח את ק"ש, הם לא מסוגלים לתת גול".

מנגד, מאמן אשקלון יובל נעים הדגיש: "לא הבטחנו הישארות. באנו למשחק קשה ומאוד טעון וברוב הזמן הצלחנו להשאיר את הדברים בצד. לא הצלחנו לנצח אבל גם תוצאת תיקו משרתת אותנו. עכשיו נשמח ואח"כ נתכונן למשחק העשור מבחינתנו מול ק"ש בבית". 

על התקרית לפני המשחק, שבה נטען כי התעמת עם אוהדי הפועל ת"א, אמר נעים: "לא מתייחס לכל הקשקושים האלה. היה משחק ובזה נתרכז, שכל השאר ימשיכו להגיד מה שהם רוצים".

israelhayom

הכתבות ועידכוני הספורט החמים אצלך בטלגרם

להצטרפות
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר