חצי שנה לאחר שמשפחות שכולות הגישו תביעת דיבה כנגד יוצר הסרט "ג'נין ג'נין" מוחמד בכרי, נציגיהן דורשים כעת מהיועמ"ש אביחי מנדלבליט להצטרף לתביעתן וטוענים כי המדינה הפקירה אותן.
התביעה הוגשה בנובמבר האחרון על ידי סא"ל (מיל') נסים מגנאגי, שלחם בג'נין במהלך מבצע חומת מגן, בטענה שהסרט מציג את חיילי צה"ל כמבצעי פשעי מלחמה. ביום חמישי שעבר שלחה נציגות הלוחמים והמשפחות השכולות של הקרב בג'נין, אשר שכלו 23 מבניהן בקרבות, מכתב בקשה דחופה להצטרפות היועץ המשפטי כנציג הממשלה והמדינה לתביעה. על המכתב חתומים עשרות חברי נציגות הלוחמים והמשפחות השכולות, מפקדי הקרב, מפקד פיקוד המרכז דאז אלוף (מיל') יצחק איתן, מפקד האוגדה דאז תא"ל (מיל') אייל שליין, מפקד החטיבה אל"מ (מיל') דידי ידידיה ועוד. "זה 15 שנים אנחנו נלחמים כמעט לבד ומובילים בעצמנו את המאבק לטיהור שמנו", נכתב, בין השאר, במכתב. "המדינה כמעט לא נוקפת אצבע לסייע לנו. לא ייתכן שאתה והמדינה לא תהיו שותפים לתביעה כנגד האדם שהפיק את הסרט מוחמד בכרי, בשיתוף ובשליחות אויבינו, ארגוני הטרור, ובמימונם, ולא תפעל כיום בכל כוחך לסייע לנו ולעמוד איתנו שכם אל שכם בהליך המשפטי בבית המשפט".

כרזת הסרט
"נשלחנו על ידי המדינה אך נותרנו לבד במערכה", מסביר עו"ד ישראל כספי, שהשתתף בקרב בג'נין. "אנחנו דורשים בכל תוקף למנוע את הקרנת הסרט בישראל, סרט שכל כולו עלילת דם מודרנית עלינו ומתאר אותנו כפושעי מלחמה רוצחים ונאצים".
הלוחמים מוסיפים כי "אנחנו חיילי המילואים לקחנו על עצמנו להיות קיר המגן. זה חלק מהמחויבות החברתית שלנו לחברה ולמדינה. באותה אחריות יש אמנה בלתי כתובה אבל מחייבת של שופטי המדינה, ואלו חייבים להגן על שמם הטוב של אנשים שנתנו את חייהם למען המדינה. לא יכול להיות שהפקירו אותנו ויאפשרו לאויבנו להציג אותנו כרוצחים ונאצים, וזה חייב להיפסק".
מלשכת היועץ המשפטי לממשלה נמסר בתגובה כי "הפנייה התקבלה ותיענה כמקובל". יצוין כי ביום ראשון התקיים דיון ראשון בבית המשפט המחוזי מרכז בתביעה, ובו דרש בכרי למחוק את התביעה על הסף, אך בקשתו נדחתה.