חייה של פגה ניצלו על ידי צוות רפואי רב־תחומי בביה"ח הדסה עין כרם שבירושלים, שביצע בה לאחרונה ניתוח ארוך ומורכב לתיקון מומי לב.
כאשר אליז אוחיון בת ה־41 היתה בשבוע ה־15 להריונה, היא התבשרה על ידי רופאיה כי לעוברית שברחמה יש בעיית לב משמעותית. היא ובן זוגה נותרו אופטימיים והמשיכו במעקב צמוד. כעבור כמה שבועות, באחת הסקירות, הודיעה להם אחת הרופאות המטפלות כי קיים מום נוסף של היעדר מערכת ורידית, המקשרת בין המעיים לכבד.
"כמשפחה נזקקנו למענה מהיר", מספרת אוחיון, "פנינו לחוות דעת בהדסה, שם הוצעו לנו אפשרויות שונות, כולל הפסקת הריון, אך החלטנו להמשיך בהריון בליווי בית החולים הדסה. פנינו לפרופ' עזריה ריין, מנהל המחלקה לקרדיולוגיית ילדים בהדסה עין כרם", מספרת אליז, "הוא וצוותו עקבו אחר העוברית לאורך ההריון. בהמשך חברנו גם לפרופ' אלדד ארז, מנהל היחידה לכירורגיית לב חזה בילדים במרכז הרפואי הדסה.
מייד עם לידת התינוקת, ששמה עמנואל, החל הטיפול הרב־מערכתי של הצוותים הרפואיים בהדסה. 11 ימים מאוחר יותר היא נכנסה לניתוח מורכב.
"המום הלבבי מורכב מחור במחיצה בין החדרים, חוסר התפתחות המסתם הריאתי, ללא חיבור בין חדר ימין לריאות ועורק ריאה שמאלי, העובר בין הקנה לוושט וגורם להיצרות של הקנה", תיאר פרופ' ארז, שניתח את עמנואל הפגה במשך חמש שעות. מדובר בניתוח שמבצעים רק בגיל שנה, אלא שהפעם הוא התבצע בתינוקת קטנטנה במשקל 2.3 ק"ג בלבד.
פרופ' ריין הדגיש כי מדובר במקרה נדיר ובניתוח מורכב: "האבחון המדוייק על פרטיו של מום הלב אפשר ייעוץ טרום־לידתי מדויק וצפי נכון של העתיד לקרות, כך שההורים יכלו לקבל החלטות באופן רגוע ומושכל". התינוקת התאוששה היטב, והאם המאושרת לא חסכה שבחים: "מדובר בקבוצה נפלאה, כולם מיקמו את עמנואל במרכז".