לא נתונים מעודדים: 56% מכלל הנבחנים בבחינת ההסמכה בכתב של לשכת עורכי הדין (3,436 מתמחים ומתמחות) נכשלו בבחינה שנערכה בשבוע שעבר.
גם הפעם שיעורי ההצלחה בקרב האוניברסיטאות, בהשוואה למכללות, היו גבוהים במידה ניכרת: מתוך סך כל בוגרי האוניברסיטאות (538), 79% עברו את הבחינה, לעומת בוגרי המכללות (2,716), שרק 40% מהם עברו את הבחינה.
שיעור ההצלחה הגבוה ביותר שייך לבוגרי אוניברסיטת תל אביב - 85%; אחריה האוניברסיטה העברית בירושלים - 83%; מכללת ספיר - 80%; אוניברסיטת בר־אילן - 77%; אוניברסיטת חיפה - 68%; המרכז הבינתחומי - 64%; המכללה למינהל - 63% והמרכז האקדמי פרס - 55%. אוניברסיטת תל אביב ניצבת גם במקום הראשון בקטגוריה של ציון הממוצע הגבוה ביותר של הסטודנטים שלה שניגשו לבחינה - 72.3%. נתוני הלשכה כוללים גם את תוצאות הבחינות לפי מקום ההתמחות. רוב הנבחנים היו אלה שהתמחו במשרדים פרטיים.
השיעור הגבוה ביותר של העוברים בהצלחה את המבחנים היה של מי שהתמחו בפרקליטות המדינה או באחת מפרקליטויות המחוז - 67%. נתון מחמיא נוסף לאותם מתמחים, בפרקליטות המדינה או המחוז, מראה כי הם עברו את הבחינה בציון הגבוה ביותר - 67.1%.
בתגובה לנתונים אומרים בלשכת עורכי הדין כי בעקבות הרפורמה בחוק לשכת עורכי הדין, תכלול הבחינה במועד הבא גם ניסוח מסמכים משפטיים. לדברי הלשכה, הבחינות הבאות ישקפו שליטה יותר בידע, הבנה ויכולת ניתוח.