עולמו של ח', ניצול שואה בן 82 מעפולה המתגורר בדירתו בגפו, חרב עליו כאשר דווקא בערב יום הזיכרון לשואה ולגבורה הוא גילה שביתו נפרץ ושהכספת שהכילה את כל חסכונותיו, כ־100 אלף שקלים, זהב ותכשיטים, נעלמה במפתיע.
ח' הערירי טופל באחרונה בידי תושבת עפולה, שהעניקה לו טיפול סיעודי מטעם הביטוח הלאומי. היא אף החליטה, לקראת צנתור שהיה עליו לעבור בבי"ח, לארח אותו כדי להקל עליו.
פה מקבל הסיפור תפנית. את הימים האלה ניצלה אחת מבנותיה של האישה, שידעה על הימצאות הכספת בביתו של הקשיש ומסרה את מפתחות הבית לחבר שלה, ש"גייס למשימה" שניים מחבריו. אלה נכנסו לדירה וגנבו את תכולת הכספת. באותו יום, לאחר הצנתור, נסע הקשיש עם המטפלת לביתו. כשנכנס עם המטפלת לבית חשכו עיניו. הכספת שהכילה כספים ותכשיטים נעלמה.
למקום הוזעקה משטרת עפולה, שפתחה בחקירה. פקד לירז אמנו, קצינת הבילוש והמודיעין של התחנה, אמרה כי "היה לי קשה לראות אדם כזה מוכה הלם. עולמו חרב עליו ברגע. הוא סיפר שכל השנים חסך כדי לחיות ברווחה לעת זיקנה. ידעתי שעלי לפעול ומהר".
התוצאות לא איחרו לבוא: חקירת הפרשה הובילה לבנותיה של המטפלת, ועד מהרה רשמו חוקרי התחנה הישג כשהצליחו לעצור את הבת, את החבר ואת שני השותפים, וכמובן למצוא את הכספת השרופה. כמו כן, הם איתרו חלק גדול מהכסף ומהתכשיטים, שהוחזרו לקשיש, שהודה מכל הלב לחוקרי המשטרה, הבילוש והמודיעין של משטרת עפולה.
אתמול הוגשו לבית משפט השלום בנצרת כתבי אישום נגד החשודים בגין עבירות של התפרצות וגניבה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו